Model start online campagne om als eerste transgender op de catwalk van Victoria’s Secret te paraderen

Elk jaar zitten we rond november weer klaar – dan wel met een bak chips op schoot om vervolgens te lopen jammeren dat we niet snappen hoe al die modellen zo in shape zijn – voor het spektakel van de Victoria’s Secret Fashion Show. Ook transgendermodel Leyna Bloom is al jaren fan van de show, maar vindt het inmiddels wel tijd voor verandering. Daarom is ze sinds kort een campagne gestart, waarmee ze hoopt het eerste transgendermodel te zijn dat de fameuze show mag lopen.

Ze heeft inmiddels al heel wat belangrijke shows op haar cv mogen zetten, maar er is er eigenlijk maar een waarvan ze al jaren droomt. ‘Ik hoop het eerste donkere transgendermodel te zijn die de Victoria’s Secret Fashion Show mag lopen’, schrijft ze in haar tweet van maandag. Het model hoopt dan ook dat haar actie haar uiteindelijk brengt waar ze wil zijn. En als het aan haar volgers ligt, gaat dat sowieso gebeuren.

Unieke verhalen

Het model kreeg tot nu toe maar liefst 53.000 likes en 15.000 reacties op haar oproep. Toch doet Leyna het niet alleen om haar eigen droom uit te laten komen. ‘Kun je je voorstellen wat het voor onze wereld zou betekenen? We hebben allemaal unieke verhalen. We zijn misschien anders dan de rest, maar hebben het recht om te zijn wie we zijn. We willen ons gewoon laten zien, en ik hoop dat zij dit ook willen.’

Ehm, Ed Razek – de senior creative van Victoria’s Secret – lees je effe mee? We want to see her on the runway this year! Go Leyna!

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: Instagram, Getty