Moet je zien: de serie ‘Girlboss’ op Netflix

girlboss

Een nieuwe serie om te bingen? Wij zijn erbij! Netflix komt vanaf april met de serie ‘Girlboss’, gebaseerd op het leven van Nasty Gal-oprichter Sophia Amoruso.

Sophia schreef zelf al de bestseller ‘#Girlboss’ over haar leven, dat behoorlijk indrukwekkend is. Wat begon als hobby ontwikkelde zicht tot een internationale modewebsite. Ze begint al vroeg met het verkopen van vintage kleding via eBay. Op haar 28e staat ze aan het hoofd van haar eigen internationale mode-imperium Nasty Gal.

In 2012 werd het merk door INC Magazine nog uitgeroepen als ‘Hard Groeiende Retailer’, maar in het afgelopen jaar boekte ze een groot verlies. In november vroeg Nasty Gal haar faillissement aan. Het is de vraag of de makers van ‘Girlboss’ dit nog hebben kunnen verwerken in de serie.

In de huid van Sophia

De rol van Sophia wordt gespeeld door Britt Robertson. Haar allereerste filmrol was die van Carrie in ‘The ghost club’, maar je zult haar misschien eerder kennen van haar rollen in romantische films als ‘The longest ride’ en ‘The first time’. Ze heeft een relatie met acteur Dylan O’Brien (uit ‘Teen Wolf’).

‘Girlboss’ is vanaf april 2017 te zien op Netflix in 13 afleveringen van een half uur.