Elk jaar tot het laatste moment fout: hoe ik de Mol nooit weet te ontmaskeren

Mol fout

Vraag aan mij wie de Mol is en je weet dat je beter in een andere tunnel kunt kruipen. Waarom? Nou, omdat ik het elk seizoen weer voor elkaar krijg om compleet fout te zitten. Maar ik heb het niet zomaar mis, nee nee. Ik blijf tot het laatste moment met oogkleppen op mijn pijlen op de verkeerde persoon richten.

Begrijp me niet verkeerd, ik doe heus wel mijn best. Ik kijk al trouw vanaf de eerste reeks met BN’ers en stem ook online af op de Vlaamse editie. De allereerste keer had ik het trouwens wel goed en wist ik Yvon Jaspers aan te wijzen als saboteur. Maar goed, wie niet.

Mol fout

Ik lees theorieën, raak in de war, ben dan helemaal de weg kwijt, maar besluit toch op een soort onderbuikgevoel iemand aan te wijzen. En wat blijkt dan vaak: die persoon schopt het tot de laatste drie. Dus ik verder m’n tunnel in, mensen proberen om te praten, om dan toch op het laatste moment weer van een koude kermis thuis te komen.

Recht in de val

Om even wat voorbeelden te geven. Neem seizoen 8 in Mexico. Edo Brunner was mijn Mol, vol overtuiging. Maar nee, ook weer mis. Dennis Weening was natuurlijk degene die zo min mogelijk geld in de pot probeerde te brengen. Seizoen 11 zat ik op Art en sindsdien vertrouw ik die man gewoon niet meer. Maakt me niet uit dat het uiteindelijk Patrick Stoof bleek te zijn. Seizoen 13 ging ik voor Paulien en seizoen 19 juist weer voor Sarah. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Slimme montage

Is het de slimme montage waardoor ik mensen ga verdenken die helemaal niet verdacht zijn? Of ben ik gewoon te goedgelovig? Allemaal niet heel erg belangrijk, maar ik wil het gewoon één keer goed hebben. Dus daarom ga ik dit seizoen voor Splinter. Zonder onderbouwing. Gewoon op gevoel. En weet jij in ieder geval dat je geen punten op de schrijver hoeft in te zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: AVROTROS
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!