Is de Mol wel zo goed bezig? Molloot trekt uitspraak Rik in twijfel

wie is de mol finale

Het doel van de Mol is natuurlijk om zo min mogelijk geld in de pot te brengen. Wanneer een opdracht in het water valt, is de taak van de saboteur in ieder geval geslaagd. Maar is degene die de rol dit seizoen op zich neemt wel zo goed bezig? 

Volgens Rik in ieder geval wel. Sterker nog, hij zegt het zelfs letterlijk tijdens de vorige aflevering. Toch is Molloot Wouter het daar niet helemaal mee eens.

Mol goed bezig

In een nieuwe video op YouTube legt hij namelijk uit dat de Mol echt niet zijn of haar uiterste best heeft gedaan om geld uit de pot te houden. Want de stand van het bedrag wat de kandidaten tot nu toe bij elkaar hebben gehaald? Die is best wel hoog. Met 10.495 euro in het kistje van Splinter, zijn de deelnemers best lekker bezig.

Eindstand

Om je namelijk even een idee te geven, dit was de eindstand van seizoen 15 in Sri Lanka en nam de winnaar dus mee naar huis. Maar ja, toen was Margriet van der Linden ook de Mol, dus dat verklaart wel een hoop. Wouter legt uit: ‘Ze hebben nu in aflevering 4 al wat ze toen aan het eind van het seizoen pas hadden.’

Lang geleden

Maar dat is niet de enige reden waarom de Mol dit seizoen nog niet helemaal goed bezig is. Een andere Molloot fluisterde hem weer in dat in seizoen 5 voor het laatst in deze fase van het spel de pot op zo’n hoog bedrag stond. ‘Dat betekent dat de pot hoger staat dan in de afgelopen 16 seizoenen!’, wil Wouter nog maar even benadrukken. ‘Nee Rik, ik voel die ‘de Mol is lekker bezig’ niet heel erg.’

Geld uit de pot

Toch zien we ook in de preview van volgende week dat de kandidaten een aanbod krijgen in ruil voor voorkennis. Hierop horen we Joshua zeggen: ‘Iedereen wil door en ik denk dat ze best ver zullen gaan om te winnen.’ De kans is dus groot dat hier nog heel wat geld uit de pot wordt getrokken. Misschien wist de saboteur dit seizoen állang dat er nog een flink deel zou verdwijnen en deed hij of zij tot die tijd extra moeite om de fanatieke kandidaat uit te hangen. Zou een goede strategie zijn en daarmee is de Mol dus wél goed bezig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Superguide | Beeld: AVROTROS
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!