#momlife: Charlotte blogt voor de kost

charlotte groeneveld

Alle ouders maken kiekjes van hun kroost,
maar sommige verdienen er ook nog geld mee. Wanneer besluit je professioneel te bloggen met je foto’s? En hoe bevalt dat? Charlotte Groeneveld (32) vertelt.

Tekst Milou van der Will | Beeld Marinke Davelaar

Wie Charlotte Groeneveld (32) Beroep fashionblogger/influencer op thefashionguitar.com Insta @thefashionguitar (268K volgers) Mama van James (5) 
en Stella (3)

“Ik werkte in Londen als online marketeer 
bij Asos toen ik bevlogen raakte van mode 
en het idee voor een eigen fashionblog. Ik maakte een WordPress-account aan en mijn man Thomas begon foto’s van me te maken. Pas echt groot werd ik toen we naar New York verhuisden. Sindsdien kan ik er goed van leven. Amerika is anders dan Europa, je kunt er serieus geld verdienen als fashionblogger: bloggers zijn hier een nieuwe manier van advertising.

‘Een Chanelshow stond op mijn 
bucketlist, 
nu is het werk’

Mijn liefde voor mode 
is nog steeds mijn drijfveer, maar nu het 
me financieel voor de wind gaat, kan ik ook 
echt een business uitbouwen – waanzinnig. Online ontwikkelingen volgen, creatieve 
dingen bedenken. In het begin was ik nog verbaasd als het me binnen een paar uur lukte om een outfit van Chanel te lenen 
voor een fotoshoot, maar ik weet nu: alles 
is mogelijk. Af en toe komen mijn kindjes voorbij op mijn blog, omdat ik foto’s post uit mijn leven. Voor Moederdag mocht ik op de foto met mijn dochter Stella voor Chanel! 
En laatst werd ik met Stella en James uitgenodigd voor de Kids Fashion Week in Parijs. Ze mochten elke dag front row, onwijs cool.

Ik ben eerlijk: als Valentino een jurk aan mij uitleent, doe ik niet alsof die van mij is. Soms mag ik iets houden en dát zijn de goodies; 
zo kreeg ik laatst een nieuwe tas van Chloe. Toch zal ik dit alles nooit voor lief nemen. Naar een Chanelshow gaan wilde ik al sinds ik een jong meisje was. Nu is het mijn werk.”

Meer mombloggers? Check VIVA Mama 2! De editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen. 

»Bestel VIVA Mama online | Klik hier «