De ‘mood ring’ en 11 andere sieraden die je vroeger droeg

mood ring

Herinner je je nog de tijd dat je halve hartjeskettingen deelde met vriendinnen? Of wat dacht je van de schakelarmband waarvoor je maanden (zo niet: jaren-)lang spaarde? Om nog niet te beginnen over de ‘mood ring’ waarmee je je humeur kon peilen – mocht je er zelf over twijfelen. Nee, die sieraden van vroeger waren zo gek nog niet. Welk van de onderstaande had jij vroeger in huis?

 1. Best friends-kettingen
  Wie had er geen half hartje om z’n nek hangen? Of twee. Of drie. Je kon zelfs prima vijf beste vriendinnen hebben.
 2. Mood ring
  Was je moe? Verdrietig? Verliefd? Eén blik op je ring en je wist het.
  mood ring
 3. Oorringen
  Hiervoor gold: hoe groter hoe beter. Met als gevolg dat je geregeld ergens aan bleef hangen.
 4. De klaparmband
  En dan onverwachts op de arm van je klasgenootjes slaan.
  slap bracelet
 5. Vlinderclipjes
  We fladderden bijna weg, zo vol zaten onze kapsels ermee.
 6. Nomination armband
  Járen zijn we zoet geweest met het vullen van deze schakelarmbanden – verjaardagscadeaus verzinnen was nog nooit zo makkelijk. En ja, natuurlijk haalden we gewoon cheap ass schakels op de markt in plaats van de dure varianten bij de juwelier.
  nomination
 7. Buddha to Buddha
  Pas als je een Buddha-armband had, hoorde je erbij. Het liefst natuurlijk zo’n heel grove en brede, maar als je geen vijfhonderd euro klaar had liggen kwam je met een smalle ook nog wel weg. Foei, wat zijn die krengen duur…
 8. Powerbead armband
  O yeah, hier lag onze sieradendoos vol mee. Hoe langer de rits om je arm, hoe cooler je was. Het ging met name om de kleuren; de speciale krachten die de edelstenen zouden hebben boeiden ons niet zo.
 9. Tattoochokers
  Tegenwoordig spotten we ze weer regelmatig in het straatbeeld. Maar ook vroeger droegen we de kettingen van draad volop – tot het nieuws ging dat er kankerverwekkende stoffen in zaten en de ketting plotseling uit den boze was.
 10. Siliconen armband
  Het begon natuurlijk allemaal met de gele Livestrong-variant, maar uiteindelijk waren er ontelbaar veel kleuren en modellen op de markt.
 11. Lieveheersbeestjes
  Of het nu ging om een ring, ketting of oorbellen: ieder kind had wel een sieraad met lieveheersbeestjes.
 12. Oorbellenstickers
  Met zulke stickers maakte je absoluut de blits toen je nog geen gaatjes had. Ze niet kwijtraken was echter wel een uitdaging.

Any of you ladies remember this?

Een bericht gedeeld door XYNZ Magazine (@xynzmag) op

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Beeld Giphy, Instagram, Amazon
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.