Vakantie in eigen land: dit is het mooiste dorp van Nederland

Mooiste dorp Nederland

Heb je behoefte om toch nog even weg te gaan, maar wil je het risico niet nemen om naar het buitenland te gaan? Helemaal niet gek in deze tijd. Dit pareltje ligt dan ook gewoon in ons kikkerlandje en is niet voor niks verkozen tot mooiste dorp van Nederland.

Lees ook:
Here we go again: dit is het mooiste eiland van Europa

We hebben het over de plaats Winsum in Groningen. Waarom de ANWB deze plek tot winnaar bekroonde? Nou, het is een ‘levendig dorp met de voorzieningen van een kleine stad, heerlijke straatjes om doorheen te dwalen, 2 kerken, 2 molens en dat schitterende Winsumerdiep, een blauwe ader door de bebouwing. Een prachtdorp!’

Mooiste dorp Nederland

De absolute nummer één dus, maar ook de top vijf mag je zeker niet missen. Want wat dacht je van een bezoekje aan Elsloo in Limburg, Oisterwijk in Noord-Brabant, Hollum in Friesland en Urk in Flevoland? Allemaal prachtige parels in ons land. Want wie zegt dat je altijd maar naar het buitenland hoeft?

Stemmen

De ANWB hield de verkiezingen dit jaar voor het eerst en liet iedereen stemmen op dorpen op de website. Ook kon je zelf nog een suggestie doen, als een oord nog niet op de vooraf samengestelde lijst stond. De 50 mooiste dorpen verschijnen vandaag in een boek, maar wat we in ieder geval al weten is dat Winsum terecht de winnaar is. Want kijk hoe prachtig!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag is #Winsum verkozen tot het mooiste dorp van Nederland! Geweldig om hier een bedrijf te hebben! 😃

Een bericht gedeeld door Bakker Auto Centrum Winsum (@bakker_auto_centrum) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onderweg in het mooiste dorp van Nederland #winsum #anwb

Een bericht gedeeld door Anne Puetz (@anne_maria_p) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!