Morsecode WIDM: zou deze hint de ware identiteit van de Mol onthullen?

Wie is de Mol? spoiler

Hoewel oplettende fans al dachten de Mol ontmaskerd te hebben door déze aanwijzing, is de volgende hint nog net wat aannemelijker. Door middel van morsecode in WIDM lijken Molloten namelijk de code gekraakt te hebben.

Lees ook:
WIDM’s Leonie ter Braak open over haar ‘libidoloze fase’

Zoals je waarschijnlijk wel weet krijgt elke opdracht een nieuwe naam (met Voice Mol als onze favoriet). Nu merkten fans op dat er nog weleens rare spaties werden gezet in deze omschrijvingen óf dat ze op een opvallende wijze werden gespeld. Denk aan woorden die normaal gesproken gewoon één woord vormen, die nu ineens los waren geschreven.

Morsecode WIDM

Wat blijkt? Je kunt hier een soort morsecode uit halen (je weet wel, dat met korte en lange piepjes). Had de opdrachttitel geen rare spatie, kreeg deze een punt. Was dit wel het geval, dan werd er een streepje aangeduid. Het resultaat is een reeks aan morsecode die je kunt ontcijferen tot een boodschap. Zó slim.

Niet waterdicht

Toch is deze theorie niet helemaal waterdicht. Een opeenvolgende reeks punten en strepen kan namelijk overal op wijzen, als niet precies duidelijk is waar de spaties moeten staan. Zo is nu ANJEATRHU de hint, terwijl het ook kan duiden op PAMIMVNIHU. Maar ja, dat laatste betekent niet zoveel natuurlijk, terwijl we bij dat eerste wel meteen aan iemand moeten denken…

Nathan Rutjes

De morsecode zou namelijk naar niemand minder dan Nathan Rutjes wijzen. En de hints worden nog duidelijker! Er gaat namelijk nog een theorie rond op Twitter die ook bij de voetballer terecht komt. Als het Nathan nu niet is… Wij kruipen nog even dieper in onze tunnel.

Bron: Superguide | Beeld: Avrotros
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!