Musicalactrice Anouk Maas: ‘We zijn een soort getrouwd stel, maar sex hebben we met anderen.’

Verbluffend goed was ze, als de sexy Alex in de musical ‘Flashdance’. Niet zo gek dus dat Anouk Maas (27) opnieuw een dikke hoofdrol te pakken heeft. Komend najaar speelt ze Maria in ‘The sound of music’. Tijd om kennis te maken.

Hoe heb je musical ontdekt?
“Ik was vier toen ik op klassiek ballet ging. Op mijn negende werd ik aangenomen op een dansacademie die dansers klaarstoomt voor een opleiding op het hoogste niveau. Daar werd gescout voor de musical ‘Annie’, toen ik elf was. Mijn moeder werkte bij de bieb en leende de film, want die kende ik niet. Ik kreeg de rol en vond musical meteen iets magisch. Ik wist nu dat ik het allemáál wilde. Dus niet alleen dansen, maar ook zingen en een verhaal vertellen.”

Hoe zit het met de liefde?
“Mijn langste relatie duurde drie jaar, tot twee jaar geleden. Hij kwam uit hetzelfde wereldje, net als veel van mijn vriendjes. Eigenlijk wil ik dat niet meer. Je begrijpt elkaar te goed. Als de een vertelt dat een repetitie kak ging, gaat de ander los: ‘O nee, had je je niet goed voorbereid dan?!’ En dan volgt de analyse. Het lijkt me lekker als iemand luistert en zegt: ‘Schatje, het komt goed en je bent nu hier, met mij.’”

Wat voor man past bij jou?
“Een pittig iemand die kan zeggen: oké, en nu rustig. Ik moet geen zachtgekookt ei hebben. Net iets te lief, daar word ik kriebelig van. Jaloezie vind ik een slechte eigenschap. Ik ben zelf ook niet jaloers aangelegd. Mijn vriendjes gaan met míj mee naar huis, maar ze mogen best flirten van me. Je krijgt een beetje aandacht, merkt dat je nog best lekker in de markt ligt: dat is toch leuk?”

Met wie breng je de meeste quality time door?
“Met mijn roomie Wouter, een homoseksuele vriend. De relatie met zijn vriend ging uit en ik zei: kom maar bij mij wonen, ik heb een kamer over. Eigenlijk zat het zo: ik heb vijf jaar geleden een huis gekocht met mijn best gay friend David. Maar hij kwam een jaar geleden iemand tegen en ging met hem samenwonen. Ja, intriges, haha! Maar ik had heel snel vervanging gevonden. En nu zit Wouter er al een jaar. We zijn een soort getrouwd stel, maar sex hebben we met anderen.”

Lees het hele interview deze week in VIVA 25, die vanaf woensdag 11 juni in de winkel ligt.