Musthaves voor een festival

festival musthave

Check je festivalbagage snel op de volgende items.  

  • Oordoppen – het geroezemoes ’s avonds op de camping kan gekmakend zijn en zorgen dat de slaap ver te zoeken is. Terwijl je dat juist zo hard nodig hebt om de volgende dag weer verder te kunnen feesten. Zorg voor goede oordoppen, zoals de waxen bolletjes van Ohropax, of een setje oordoppen van Pluggerz. Deze laatste levert ook goede oordoppen voor tijdens een concert. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je hierbij de muziek niet goed kunt horen en het gevoel hebt in een doffe badkamer te staan. Het haalt alleen de gehoorbeschadigende boventonen eraf. Voor een tientje haal je al een setje bij de drogist.
  • Buiktasje – heb je geen zin om steeds tussen de menigte te blijven hangen met je rugzak? Of als Quasimodo rond te lopen omdat je dagenlang zeult met een schoudertasje? Kies dan voor een handig buiktasje, waarin je het hoognodige –portemonnee, munten, flesje water, zonnebrand, poncho- kwijt kunt.
  • Extra accu voor je mobiel – smartphones vreten energie, en niks is irritanter dan in de rij te staan bij een oplaadpunt. Voorkom dit door een extra accu te kopen. Bijvoorbeeld de 5-uurs mobiele oplader. Check hier zeven andere manieren om je mobiel op te laden.
  • Partytent – het is handig voor schaduw als de zon je verschroeit, en perfect tegen de regen waardoor je niet op je luchtbed in je tent hoeft te schuilen. Daarnaast is het een duidelijk herkenningspunt op de camping, en zul je je tent ook in beschonken toestand terug kunnen vinden.
  • Een tweede paar schoenen – een festival betekent vooral veel lopen: van tent naar tent, en van camping naar festivalterrein. En daarnaast sta je ook te hossen en te swingen. Het kan dan een verademing zijn om dan eens van schoenen te wisselen.
  • Slaapmasker – kost geen drol, maar levert je algauw een paar uur extra slaap op. Vooral handig als je pas bij zonsopgang in je slaapzak rolt.

Bronnen: The Festival Twins, The Festival Guide