Na kritiek van gebruikers komt Snapchat weer met nieuwe update

snapchat update

Na talloze klachten en een handtekeningenactie die door maar liefst 1,2 miljoen mensen getekend werd, kón Snapchat bijna niet meer anders. De app gaat het nieuwe design dat onlangs werd ingevoerd, dan ook aanpassen.

Vorige week onderging Snapchat een update waarbij het design compleet werd omgegooid. Die update leidde tot een groot ongenoegen bij de gebruikers. In de nieuwe versie zagen gebruikers namelijk meer reclame dan verhalen van hun vrienden, een verandering die volgens het bedrijf werd doorgevoerd omdat zij op de lange termijn wil blijven groeien. Ook was Snapchat in de veronderstelling dat de update het gebruik makkelijker zou maken. Niet dus, vonden de Snapchat-gebruikers, en een stroom aan kritiek volgde.

Lees ook: Zo haal je de oude versie van Snapchat terug

Er werd een petitie gestart, die door maar liefst 1,2 miljoen mensen werd ondertekend. En dus ondergaat Snapchat binnenkort wéér een update, meldt NOS. Met deze update voor iOS en Android keert het oude design echter niet terug, maar worden er wel veranderingen in het nieuwe design doorgevoerd. Er worden bijvoorbeeld tabbladen geïntroduceerd, waarmee het makkelijker zou zijn om de verhalen van je vrienden te vinden.

Wij wachten de update eerst even af, voordat we een vreugdedansje doen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron NOS | Beeld Shutterstock