Na zon komt Netflix: deze films en serie verschenen deze week

Ben jij ook al verbrand door de eerste hete zonnestralen van afgelopen weekend? Gun je huid wat rust en blijf lekker binnen. Zonder zon, mét Netflix. Dit verscheen er deze week op de streamingdienst.

Series

De Fabeltjeskrant

Meneer de Uil en zijn vrienden keren terug om een nieuwe generatie kijkbuiskinderen te betoveren. De vilten poppen zijn ingeruild voor computerbeelden, maar de look van de Fabeltjeskrant is zoveel mogelijk intact gelaten. Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen, waarvan drie verhaaltjes al te zien waren in de bioscoopfilm De Grote Dierenbos-spelen. Met de stemmen van o.a. Richard Groenendijk, Loes Luca en Huub Dikstaal is de serie een lust voor het oor; in tegenstelling tot deze kinderseries.

Jane The Virgin

Gina Rodriguez keert weer terug als Jane Villanueva; de jonge maagd die per ongeluk een zoontje krijgt. De comedyserie combineert humor met de melodramatische situaties uit Zuid-Amerikaanse soapseries. Het vierde seizoen staat sinds deze week op Netflix: het vijfde en laatste seizoen wordt op dit moment uitgezonden in de Verenigde Staten. Bij The CW, de zender die heel veel gave series in ons leven bracht.

Samantha!

Samantha Velasquez (Emanuelle Araújo) was een kindster in de jaren 80, totdat ze de meidengroep Turminha Plimplom zelf opblies. Tegenwoordig leidt ze een anoniem bestaan, maar de roem blijft trekken. Samantha doet er, ook in het tweede seizoen, alles aan om weer terug in de spotlights te komen.

Films

The Hulk(s)

Komende week gaat Avengers: Endgame in première, het kan je bijna niet zijn ontgaan. Netflix zet twee Marvel-films online. Hulk, van regisseur Ang Lee met Eric Bana in de hoofdrol, én The Incredible Hulk met Edward Norton als de groene krachtpatser.

Spy Game

Het Chinese leger houdt Tom Bishop (Brad Pitt) gevangen, en dreigt een belangrijk handelsakkoord te saboteren. Meesterspion Nathan Muir (Robert Redford) zet alles op alles om Bishop te redden vóór hij wordt geëxecuteerd. Hiervoor moet hij flink van de gebaande paden af.

Public Enemies

Johnny Depp speelt de legendarische bankrover John Dillinger in Public Enemies. Tijdens de Grote Depressie werden Dillinger en zijn bende halve volkshelden, die de opsporingsdiensten in hun hemd zetten. Christian Bale maakt jacht op de crimineel, in deze stijlvolle misdaadthriller van Michael Mann.

American Gangster

Denzel Washington speelt een andere bekende crimineel in American Gangster. Als Frank Lucas smokkelt hij op grote schaal heroïne de Verenigde Staten in. Rechercheur Richard Roberts (Russell Crowe) probeert Lucas’ organisatie te ontmantelen. Deze misdaadfilm van Ridley Scott maakt vooral indruk door de geweldige cast. Naast Washington en Crowe zien we o.a. Cuba Gooding Jr, Idris Elba, Armand Assante en Josh Brolin.

The Equalizer II

Pedro Pascal (Narcos) vermoordt de oud-collega van Denzel Washington, die op verschrikkelijke wijze wraak probeert te nemen in deze keiharde film. Regisseur Antoine Fuqua werkte eerder met Washington samen aan Training Day en de eerste The Equalizer. Hoewel de voorganger iets beter was, is The Equalizer II nog steeds een prima actiefilm.

About Time

Domhnall Gleeson (Star Wars) ontdekt dat hij terug kan reizen in de tijd, om het verleden te veranderen. Terwijl hij probeert om de knappe Mary (Rachel McAdams) te versieren, ontdekt hij dat tijdreizen niet elk probleem op kan lossen, en zelfs nieuwe problemen veroorzaakt.

Documentaire

Homecoming

Beyoncé is één van de grootste sterren ter wereld. De zangeres bracht deze week de documentaire Homecoming uit op Netflix. Haar voorbereiding op het legendarische Coachella-concert van vorig jaar wordt tot in detail gevolgd. Een schitterend kijkje in de keuken van Queen Bey.

Zit er deze week niets van je gading bij? In het overzicht van april vind je méér series en films die onlangs verschenen, én wat je binnenkort te wachten staat.

Bron: Superguide, beeld: Netflix
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.