Naar deze Instagramwaardige hotelbar (zonder hotel) willen we toe

rose rouge rotterdam

Dat een horecagelegenheid niet alleen maar lekker eten of goeie cocktails hoeft te serveren om populair te zijn, moge inmiddels duidelijk zijn. Ook het interieur helpt een handje mee.

Neem bijvoorbeeld het restaurant MaMa Kelly in Amsterdam waar het hele interieur roze is, of het street art-restaurant De Bajes. Rotterdam is met Rose Rouge nu ook zo’n knappe hotspot rijker, ontdekte de AndC-redactie.

Rose Rouge

De afgelopen jaren zijn in Rotterdam de leukste restaurantjes, ontbijtcafés, wijnbars en lunchtentjes geopend, maar een hippe hotelbar, die was er volgens Florence Damen nog niet. Daarom besloot de onderneemster zélf een hotelbar – zo eentje als in oude films – te openen, ook al is er geen hotel. De inrichting van de bar is superhip, met velours meubels, een zwart witte tegelvloer, chique spiegels en geweldig bloemenbehang. Perfect voor een leuk fotootje voor Instagram, dus.

Cocktails

In een chique hotelbar hóór je natuurlijk aan een cocktail te nippen. De cocktails die in Rose Rouge worden geserveerd hebben allemaal namen met een verwijzing naar een hotel, zoals ‘Do not disturb’, The lobby’ en ‘The affair’. Wie geen alcohol drinkt – om wat voor reden dan ook – is bij de bar van Florence ook aan het juiste adres, want op de kaart staan allerlei soda’s met bijvoorbeeld rozen,- lavendel-, komkommer-, of vlierbloesemsmaak. Daarnaast wil ze binnenkort een alcoholvrije gin-tonic serveren, die niet van echt te onderscheiden is.

Je vindt Rose Rouge aan de Benthuizerstraat 35B, in Rotterdam.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron AndC | Beeld Instagram Rose Rouge