Naarjaar of najaar: is de herfst echt zo erg?

Je zou het bijna niet geloven, maar er zijn mensen die echt blij zijn dat de zomer over is. Zo’n mens ben ik niet. Ik moet niets hebben van de regen, de kou en alles wat daarbij komt kijken, en hoogstwaarschijnlijk ben ik lang niet de enige. Nu het najaar toch echt voor de deur staat en het niet langer te negeren is, heb ik een aantal redenen op een rijtje gezet die het najaar toch nét wat aantrekkelijker maken.

Warme chocolademelk

Omdat ik geen koffie lust en ook niet altijd trek heb in thee, wijk ik regelmatig uit naar warme chocolademelk. De blikken die je vervolgens ontvangt op een warme dag op een terras, krijg ik moeilijk van mijn netvlies. In het najaar is het echter heel gewoon.

Walking Dead

De enige reden waarom ik september doorkom, is omdat oktober volgt. En oktober brengt de terugkeer van de serie The Walking Dead. Geloof me, er is niemand die regen nog erg vindt, als je naar The Walking Dead kijkt. Heb je minder met zombies? Ook dan niet getreurd. Het najaar brengt niet alleen veel regen, maar ook een hoop nieuwe seizoenen van series.

Sjaals

Een verzameling sjaaltjes is ontzettend leuk, maar compleet overbodig en nutteloos in de zomermaanden. Toch een beetje zonde! In het najaar kunnen we ze eindelijk weer gebruiken waar ze écht voor dienen: nekdecoratie!

Leren jas

Mijn favoriete kledingstuk is mijn leren jas. Er is immers niets stoerder dan een vrouw in leer, toch? Helaas is er ook niets warmer dan een vrouw in leer. Boven de 15 graden loop ik in leer te zweten als een mammoet in de sauna. Zodra de temperatuur gaat dalen, haal ik de jas tevoorschijn.

Dekentjes

Als ik ’s avonds na een lange dag thuiskom, is er niets lekkerder dan gewikkeld in een deken met een grote kop thee (of koffie, voor jullie caffeïnefanaten) op de bank te kruipen.
Dat is in de zomer, terwijl het zweet langs mijn gezicht druipt, toch een stuk minder comfortabel.

Niet meer lijnen

Maar als ik heel eerlijk ben, is er eigenlijk maar één reden die echt een verschil maakt. Na de hele zomer in mijn bikini op een selderijstengel gekauwd te hebben, is het tijd voor de chocolade, chips en pepernoten. Want zeg nou zelf, onder al die lagen truien, ziet toch niemand die extra vetrol? Ik ga in maart wel weer aan het groenvoer.

Beeld: iStock