Nederland – Argentinië: Get in the mood!

nederland - argentinie

Vanavond is het zover: de halve finale, waarin Oranje – best onverwachts – acte de presence geeft. Want hoe pessimistisch de meeste mensen waren over de leeuwtjes toen het toernooi begon, zo positief zijn we nu!

Toegegeven: mochten we doorgaan naar de finale zondag, dan knijpen we ‘m wel een beetje – Duitsland maakte gister een verpletterende indruk met hun 7-1 tegen de arme Brazilianen. Maargoed, dat zien we dan wel. Eerst maar eens die Argentijnen verslaan.

De opstelling

Onze boys zijn al weken actief en dat heeft z’n weerslag op hun conditie. Zo kampten Janmaat en Van Persie met maagklachten, vanmiddag zal blijken of ze fit genoeg zijn (vast wel). En goed nieuws: de blessure van De Jong herstelt sneller dan verwacht, dus er is een kansje dat hij warmloopt voor de wedstrijd van vanavond. Verder zien we Kuyt in de opstelling (joehoe!), samen met De Vrij, Martins Indi en Vlaar (als hij fit genoeg is, anders zal Veltman zijn opwachting maken). Ook is de kans groot dat Blind, Wijnaldum en De Guzman (als De Jong het niet redt) spelen. En Sneijder en Robben, natuurlijk.

Robben of Messi?

Beide teams hebben een sterspeler in hun midden, die bovendien qua stijl ook op elkaar lijken. Daarom beweren sommige kenners dat het vanavond niet Nederland versus Argentinië is, maar Robben vs. Messi… Diverse media zetten de kwaliteiten van beide heren op een rij, om te vergelijken wie nou de échte topper is. Conclusie: Messi scoorde dit WK één keer meer, maar Robben is weer beter in de bal afpakken. En onze held is bovendien ook nog sneller. Robben liep dit WK al ruim 55 kilometer, terwijl Messi iets meer dan 41 kilometer achter de rug heeft. Oftewel: onze nuchtere Groninger staat er eigenlijk beter voor. Yeah!

Messi ziet het zelf in elk geval niet meer zitten…
messi En ook Willem heeft er vertrouwen in.messi2

Het team waagt alvast een dansje op hun overwinning. En zoek ook goed naar Wesley Sneijder…


Wat denk jij, gaan we ’t redden? Voorspel de uitslag en maak kans op een awesome bikini van Protest!

Bronnen: meemetoranje.nl, Telegraaf, ANP