Netflix en bijverdienen: dit bedrijf betaalt je om te bankhangen en tv te kijken

bankhangen bedrijf

Of de hobby ‘als een burrito op de bank liggen’ nu echt goed staat op je cv, weten we zo net nog niet. Maar bij dit bedrijf zou deze kwaliteit een schot in de roos zijn. Zij zoeken namelijk iemand die betaald (!) een middagje wil bankhangen.

Nee, 1 april is nog niet in aantocht, deze vacature bestaat echt. En wel bij het Nederlandse bedrijf Pockies. Zij zoeken iemand dus die een middagje lekker tv wil kijken vanuit je luie stoel.

Bankhangen bedrijf

En dat levert je ook nog eens 500 euro op! Oprichter Michiel Dicker verklaart: ‘We doen onderzoek naar bankhangcultuur en zoeken een expert.’ Het enige wat je dus hoeft te dus is lekker te chillen op de bank, terwijl je wel een onderbroek draagt van het merk. De Pockies hebben (de naam zegt het misschien wel al een beetje) zakken en ze willen dan ook kijken of de pasvorm nóg beter kan.

Luiwammes gezocht

Ze zoeken voor deze functie een échte luiwammes: zo neem je weinig initiatief, ben je niet gemotiveerd en beschik je over weinig sociale vaardigheden. Wel is er een klein addertje onder het gras: ze richten zich vooral op de Vlaamse bankhanger, omdat ze vermoeden dat ‘de Vlaamsche bilpartij qua karakter enigszins verschilt van de Nederlandse.’ Maar wie weet is het zo’n succes dat we in ons kikkerlandje ook aan de bak (of juist niet dus) mogen. Dicker legt nog uit: ‘Ons hele bedrijf draait om bankhangen, dus we zijn erg geïnteresseerd hoe onze doelgroep onze producten ervaart. Daarnaast is het belangrijk dat de kandidaat extreem lui is, dat levert meestal de beste resultaten op.’

Ik heb geen motivatie(-brief)

Om kans te maken, mag je een ‘ik heb geen motivatie-brief’ opsturen. Hierin leg je uit waarom jij juist er helemaal geen zin in hebt. Aan het einde van je zware taak moet je alleen nog even een enquête invullen. Dat moet wel lukken toch? ‘Gewoon relaxt liggen, je favoriete show kijken en blijven ademen’, is verder nog de omschrijving. ‘Als je denkt dat je het in je hebt, kan je je nog tot 25 november aanmelden. Degene die de baan krijgt, wordt op 1 december bekend gemaakt door het merk.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!