Netflix-film ‘Pieces of a woman’ wordt nu al getipt als Oscar-kandidaat

Pieces of a woman

Netflix komt begin volgend jaar met de film ‘Pieces of a woman’. De film vertelt het indringende verhaal van een stel dat hun baby verliest tijdens de bevalling. Hoofdrolspeler Vanessa Kirby wordt nú al geroemd om haar rol. 

In Pieces of a woman spelen Vanessa Kirby en Shia LeBeouf een stel (Martha en Sean Carson) uit Boston dat hun eerste kindje verwacht. Ze plannen een thuisbevalling, maar dat gaat verkeerd. Dat leidt tot het tragische verlies van hun baby.

Niet te verteren verlies

De film laat zien hoe verschillend het stel omgaat met dat vreselijke verlies. Martha probeert te navigeren door het te niet te verteren verlies en de rouw terwijl ze tegelijkertijd haar verloskundige aanklaagt voor criminele nalatigheid. Ondertussen worden ze overladen met media-aandacht, moet Martha dealen met haar bemoeizuchtige moeder en raken zij en Sean steeds verder van elkaar verwijderd.

Pieces of a woman is het Engelstalige debuut van de Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó en scenarioschrijver Kata Wérber. Ze kregen daarbij hulp van niemand minder dan producent Martin Scorsese.

Oscar kanshebber

Hoewel de film geen luchtige wegkijker is, wordt ‘ie nu al geroemd door critici die een eerste screening zagen tijdens het Venice Film Festival in september. Daar won Vanessa zelfs de award voor beste actrice in een dramafilm. Inmiddels wordt Pieces of a woman ook al getipt als grote kanshebber voor de Oscars. De actrice liep ter voorbereiding mee met verloskundigen in een ziekenhuis in Londen, waar ze zelfs bij een bevalling aanwezig moet zijn. Volgens filmkenners is de kans aanzienlijk dat die toewijding wordt beloond met een Academy Award.

Pieces of a woman is vanaf 7 januari 2021 op Netflix te zien en draait vanaf 30 december in een beperkt aantal bioscopen.

De trailer:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Netflix
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.