Het lijkt wel herfst: deze films en series verschenen afgelopen week op Netflix

nieuw op netflix

Afgelopen weekend heeft het vrijwel onophoudelijk geregend. Grote druppels, harde wind, alles kwam voorbij. En daar houdt het niet op: ook de rest van de week blijft het slecht weer. Zie daarom hieronder de nieuwste aanwas van Netflix, kom je in ieder geval de week een beetje door. 

Series

JU-ON: Origins


De beginnend actrice Haruka Honjo hoort steeds vaker griezelige en onverklaarbare voetstappen in haar huis. Wanneer de geluiden steeds erger worden, besluit ze paranormaal expert Yasuo Odajima in te schakelen. JU-ON: Origins is onderdeel van de mega-grote Japanse horrorfranchise ju-on, beter bekend als The Grudge. Categorie doodeng dus.

Warrior Nun (seizoen 1)


De grote nieuwe Original-serie van deze week is Warrior Nun, gebaseerd op een comic-reeks. En dat is niet gek wanneer je hoort waar het over gaat. We volgen het meisje Ava, dat plots ontwaakt in een mortuarium. Mét superkrachten. Ze blijkt uitverkorenen te zijn voor een geheime, op demonen jagende nonnen-groepering. Wauw. ‘Onze’ Thekla Reuten speelt ook een rol!

The Baby-Sitters Club


De naam klinkt je misschien bekend in de oren en dat komt omdat The Baby-Sitters Club, gebaseerd op de geliefde boeken van Ann M. Martin, in 1995 al eens is verfilmd. Nu heeft Netflix er een serie van gemaakt. We volgen een groep tieners in het fictieve dorp Stoneybrook in Connecticut. Ze zijn samen een oppasbureau begonnen en beleven opeens nieuwe, bijzondere avonturen door deze business.

the baby-sitters club
The Baby-Sitters Club

Gotham (seizoen 5)


Fans in Nederland moesten maar liefs anderhalf jaar lang wachten op het slot van Gotham. Nu is het dan eindelijk zover. In het vijfde en laatste seizoen vecht Jim Gordon (Jim Gordon) samen met een jonge Bruce Wayne tegen het gespuis van Gotham. En dat gespuis zorgt voor absolute chaos nu Gotham is afgesloten van de rest van de wereld.

Cable Girls (seizoen 5, deel 2)


Ook Cable Girls neemt definitief afscheid. De allereerste Spaanstalig geproduceerde Netflix Original zwaait af met het tweede en laatste deel van seizoen 5. Hoe zullen de levens van onze favo powervrouwen veranderen na die cliffhangers van deel een?

Queen of the South (seizoen 3 en 4)


Yaaass queen! Teresa Mendoza (Alice Braga) – aka een drugsbarones waar je niet mee moet fucken – is terug van weggeweest. We kunnen sinds deze week genieten van keiharde oorlog met maar liefst twee seizoenen, 3 én 4. Een vijfde seizoen is al in de maak!

Mystic Pop-up Bar (seizoen 1)


Het verhaal van de Koreaanse serie Mystic Pop-up Bar is zó bizar dat je wel moet kijken. Het draait namelijk om een mysterieus cafétje dat alleen in de nacht open is. Het personeel kan de dromen van klanten binnendringen om zo de krassen op hun ziel te helen. Lekker wacky!

mystic pop up bar
Mystic Pop up Bar

Dicte (seizoen 1)


Op zoek naar een nieuwe Scandinavische crime-fix? Geef dan Dicte, gebaseerd op een boekenreeks, een kans. Netflix zette seizoen 1 van deze al wat oudere Deense serie deze week online. We volgen eens géén rechercheur, maar een misdaadjournaliste. Deze Dicte Svendsen gaat doortastend te werk en dat zorgt voor regelmatige clashes met de plaatselijke politie-agent John Wagner.

Modus (seizoen 1)


Maar dat was het nog niet qua Scandinavische shows: ook het eerste seizoen van Modus is deze week toegevoegd. Het speelt zich af in een besneeuwd Zweden en focust op een voormalig FBI-profiler. Ze komt in aanraking met een gruwelijke moordenaar in haar stad nadat haar autistische dochter zijn gruweldaden zag gebeuren. Hier is het dus niet zozeer de vraag wie het gedaan heeft, maar wáárom.

Southern Survival


Deze reality-reeks duikt in de wereld van producten die je kunnen beschermen bij extreme situaties zoals inbraken, explosies en natuurrampen. Het zogenoemde BattleBox-team gaat de uitdaging aan en onderwerpt de producten aan diepgravende tests.

Over Water (seizoen 2)


Slechts een tijdje geleden dropte Netflix het eerste seizoen van de Vlaamse dramaserie Over Water en deze week staat seizoen 2 al weer klaar! Focus is nog steeds de vervlogen tv-presentator John Beckers. Die belandt steeds verder in de shit wanneer hij aanpapt met schimmige onderwereldfiguren in de haven van Antwerpen. Sounds familiar, right?

Over Water
Over Water

Films

Gladiator


Voor wie Gladiator nog steeds niet kent: het is een van de allerbeste actiefilms óóit en bracht ons Russell Crowe en Joaquin Phoenix in topvorm. Russells Romeinse generaal Maximus is de gedroomde troonopvolger van de keizer, tot ergernis van diens zoon Commodus (Phoenix) die het niet meer trekt, zijn vader vermoordt en de boel overneemt. Een gebroken Maximus, die Commodus’ overname afkeurde en als gevolg zijn hele familie verloor, is uiteraard uit op bikkelharde wraak. Maar hij moet zich wél bewijzen in meedogenloze gladiator-toernooien om zo dichtbij Commodus te kunnen komen.

Desperados


In de komedie Desperados speelt Saturday Night Live-bekende Nasim Pedrad Wesley, een vrouw die per ongeluk – in dronken toestand – een beschamend mailtje stuurt naar haar nieuwe vriend. Helemaal in paniek reist ze samen met een stel vriendinnen af naar Mexico waar ze het mailtje hoopt te deleten voordat haar bae ‘m ziet.

Insidious: Chapter 2 en 3

The Conjuring-horrormeester James Wan bracht ons ook Insidous en het tweede deel, dat hij ook regisseerde, staat nu (weer) op Netflix. Het geplaagde koppel Josh (Patrick Wilson) en Renal Lambert (Rose Byrne) keert terug en wordt uiteraard weer geteisterd door demonen en ander bovennatuurlijk gespuis. Deel drie is niet geregisseerd door Wan en fungeert als prequel op de eerste twee films. Hierna kun je meteen doorpakken met de 10 beste horrorfilms die nu op Netflix staan.

Under the Riccione Sun


Een zomerse Italiaanse Netflix Original-film! In Under the Riccione Sun raakt een groepje tieners tijdens hun zomervakantie op de stranden van Riccione bevriend. En uiteraard, het gaat hier om een romantische en komische coming-of-age-film, ontstaan er ook vakantieliefdes. Dat gebeurt nu eenmaal onder de zwoele zomerzon.

under the riccione sun
Under The Riccione Sun

Aangezien er deze week wel érg veel nieuwe films (opnieuw) op werden gezet, hier een volledig overzicht:

Escape From Pretoria
Charlie and the Chocolate Factory
Homemade
Scent of a Woman
Ride Along
Snow White and the Huntsman
How The Grinch Stole Christmas
The Big Lebowski
Scarface
Back to the Future en Back to the Future Part II
Donnie Brasco
Identity Thief
You, Me and Dupree
It’s Kind of a Funny Story
The Holiday
Twister
Public Enemies
The Blues Brothers
Grease
Nitro Circus: The Movie
Macgruber
Pitch Perfect
A Cinderella Story
Miami Vice
Robin Hood (2010)
Catch me if you can
Hotel Transsylvanië
Little Women (1994)
Hot Fuzz
Ted
How to Lose a Guy in 10 Days
Daylight
Wrecked
San Andreas
Hudson Hawk
Into the Storm
Journey 2: The Mysterious Island
Trollhunter
All Stars
The F**k-It List
Hachi: A Dog’s Tale
The Hunt for Red October
RED
The Possession
The Unborn
Dragon: The Bruce Lee Story
Red Dragon
The Best Man Holiday
Spartacus
Along Came Polly
Hellboy II: The Golden Army
Children of Men
Total Recall (1990)
Escape from Alcatraz
The Equalizer
Forgetting Sarah Marshall

Documentaires

Unsolved Mysteries


Unsolved Mysteries is een reboot van een populaire reportageserie uit de 80’s. Ook nu wordt – net als toen – kijkers om hulp gevraagd bij een tragische en hoogst bizarre zaak. Welke aanwijzingen zien we over het hoofd? Unsolved Mysteries wordt geproduceerd door de makers van Stranger Things en voelt als een mix tussen Opsporing Verzocht én de beste Netflix-True Crime-series.