Nog een Netflix Original: Belgische thriller in de maak

Into the Night

Van Netflix Originals kunnen we nooit genoeg krijgen. Dat er nu dus een Belgische variant in de maak is, verwelkomen we dan ook met open armen.

De zesdelige serie ‘Into the Night’ is gebaseerd op de succesvolle roman ‘The Old Axolotl’ van Jacek Duka, kondigde de streamingdienst dinsdag aan. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. ‘Into the Night’ speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel tijdens een kosmische ramp waarbij de zon op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt.

Dodelijke zon

Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord bevinden zich passagiers van diverse nationaliteiten en met verschillende achtergronden. Ze willen de ramp allemaal overleven. ‘Wat me het meeste aansprak in dit verhaal was de onvermijdelijkheid van de apocalyps en het idee dat je er, samen met een groep mensen die niet eens dezelfde taal spreken, voor kunt vluchten in een vliegtuig’, zegt uitvoerend producent Tomek Bagiński. ‘We kennen de mensen met wie we reizen nooit echt. Dat je leven afhangt van die onbekenden is het ideale uitgangspunt voor een spannende thriller.’

De regie van ‘Into the Night’ is in handen van de Belgische regisseurs Inti Calfat en Dirk Verheye en zal in 2020 te zien zijn op Netflix. Zin in!


Bron: ANP | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!