Deze Netflixserie wordt jouw nieuwe verslaving, en wel hierom!

Vanwege de waanzinnige outfits, de fantastische jaren tachtig en worstelende vrouwen is de nieuwe Netflixserie ‘GLOW’ absoluut het kijken waard. 

VIVA samen met Netflix

‘GLOW’

Ruth Wilder (Alison Brie) sleept zich in de eerste aflevering van ‘GLOW’ (staat voor ‘Gorgeous Women of Wrestling’) van auditie naar auditie, maar haar grote doorbraak blijft uit. Wanneer ze financieel aan de grond zit en haar ouders wéér moet bellen om de rest van de maand door te komen krijgt ze plots een telefoontje. Ze wordt gevraagd auditie te doen voor GLOW, dat gaat over de wereld van vrouwen die worstelen in de jaren tachtig: theatrale nepgevechten met een overdreven hoeveelheid sex-appeal. Een glansrol die ze met beide handen aanpakt.

7 dingen die je nog niet wist over deze nieuwe serie ‘GLOW’

  1. ‘GLOW’ is fantastisch voor wie in de jaren tachtig is geboren. Denk aan Farrah Fawcett-achtige looks, compleet met schoudervullingen, beenwarmers, fluoriserende kleding en strakke glitterpakjes, heel veel haarlak en felgekleurde make-up. Er is nagedacht over de kleinste details!
  2. De actrices doen zelf hun eigen (worstel)stunts.
  3. En helemaal cool: ‘GLOW’ is van A tot Z bedacht en geproduceerd door vrouwen (o.a. van ‘Orange is the new black’, ‘Nurse Jackie’, ‘Weeds’ en ‘Homeland’). ‘Who run the world? Girls!’
  4. De Britse zangeres Kate Nash speelt de rol van Rhonda (‘Brittannica’)  in ‘GLOW’.
  5. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. ‘GLOW’ heeft in de jaren tachtig écht bestaan. Het was een worstelcompetitie in Los Angeles die tussen 1986 en 1990 gehouden werd.
  6. Alison heeft voor deze serie in het echt ook hard moeten vechten om de rol van Ruth te veroveren. “Ze wilden me niet eens laten auditeren,” vertelde Brie aan Entertainment Weekly.
  7. Tot slot nog een fun fact: wist je dat uit Netflixcijfers is gebleken dat 59 procent van de kijkers een binge break inlast nadat ze een serie heeft uitgekeken? Na een pauze van 3 dagen vinden kijkers het tijd voor een nieuwe serie. Dus heb je afgelopen weekend het laatste seizoen van ‘Orange is the new black’ afgesloten? En ben je toe aan wat nieuws? Begin dan nu aan ‘GLOW’!

Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel de trailer: