Watch it: de nieuwe Netflix-series voor in het najaar

De herfst is weer begonnen en de winter komt eraan; geen betere tijd voor goeie series. Op Netflix droppen ze in deze tijd van vallende blaadjes weer flink wat nieuwe (afleveringen van) series. Deze zijn het kijken waard.

Tekst Eline Krak

‘The Crown’, 4 november 2016, seizoen 1

Volgens Netflix een van de duurste producties ooit, dus kunnen wij niet anders dan gespannen wachten op het eerste seizoen. De serie gaat over het leven van queen Elizabeth, de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis. Dat belooft volop drama. De cast bestaat uit Claire Foy (koningin Elizabeth ll), Matt Smith (prins Philip) en John Lithgow (Churchill). Nieuwsgierig? De trailer is nu al te zien.

‘Pretty Little Liars’ 15 november 2016, seizoen 7

Hè hè, eindelijk: de releasedatum voor het zevende seizoen van ‘Pretty Little Liars’ is bekend. Er lijkt maar geen eind te komen aan deze dramaserie, die nog steeds niet saai wordt. De identiteit van de geheimzinnige ‘A’ is inmiddels bekend. Maar verder zijn hoe, wat, waar en waarom nog één groot vraagteken. Hopelijk worden die allemaal duidelijk in deze laatste tien afleveringen, want seizoen nummer zeven is ook het echt het laatste..

‘Gilmore Girls: a year in the life’ 25 november 2016, seizoen 1

De serie ‘Gilmore girls’ was van 2000 tot 2007 een dikke hit. Reden genoeg om ’m nieuw leven in te blazen, en wel in vier afleveringen van elk anderhalf uur. In elke aflevering komt één jaargetijde aan bod. Extra leuk: heel veel acteurs uit de oorspronkelijke tv-serie zullen terugkeren, zoals Melissa McCarthy.

‘Captive’, 9 december 2016, seizoen 1

We hadden al het succesvolle ‘Making a Murderer’. Nu is er een nieuwe misdaad-documentaire: ‘Captive’, waarin in acht afleveringen gijzelingen en de bijbehorende onderhandelingen over de hele wereld worden onderzocht. De producenten zijn erin geslaagd om exclusieve beelden te bemachtigen. In de serie worden aangrijpende voorbeelden bekeken vanuit het perspectief van de onderhandelaars, de betrokken ambtenaren en zelfs de ontvoerders. We kunnen niet wachten!