Moeite met een film kiezen? Netflix heeft nu een shuffle functie

Netflix elite

Het uitkiezen van een leuke film of serie kan soms best een hele klus zijn. In je eentje is het soms al lastig, maar met meerdere personen kan het soms echt onbegonnen werk zijn. De een gaat liever voor een comedy, de ander houdt meer van fantasy, en ga dan nog maar eens kiezen. Gelukkig heeft Netflix speciaal voor de besluiteloze mensen een nieuwe functie, namelijk ‘Play Something’. 

Algoritme

Dit is inderdaad heel goed nieuws! Want het is niet altijd makkelijk om een film uit te kiezen. En de nieuwe Netflix functie speelt niet zomaar een film of serie voor je af. Maar doet dit op basis van algoritmes. Op basis van de films en series die je al hebt gekeken, worden nieuwe titels aan je voorgesteld. Als jij bijvoorbeeld hebt gekeken naar ‘The Vampire Diaries’, bestaat er een grote kans dat Twilight in je shuffle lijst komt te staan.

Verder kijken

Ook worden bekende titels aan je voorgesteld. Zo worden er volgende afleveringen van de serie waar je mee bezig was aan je voorgesteld. Of iets wat je in je lijst had opgeslagen en nog steeds wilde kijken, maar het steeds vergeet. Het is dus eigenlijk te vergelijken met een muziek afspeellijst die geshuffeld wordt, alleen worden er hier af en toe ook nieuwe nummers aan toegevoegd.

Lees ook
Super spannend! Dít is alles dat er nieuw op Netflix staat deze week

Gemakkelijk

Het enige wat je hoeft te doen als je de functie wilt gebruiken is op de knop ‘Play Something’ drukken.  De functie is nu alleen nog beschikbaar op televisie. Netflix heeft laten weten dat er wel al pannen zijn om deze nieuwe functie op op de mobiele app in de Google Play Store te lanceren. Over iOS apparaten en over de web browsers heeft de streamingsdienst helaas nog niks laten weten.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages, Netflix