Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge na filmsucces

bird box challenge

‘Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: VERWOND JEZELF ALSJEBLIEFT NIET MET DE BIRD BOX CHALLENGE.’ Dat Twittert Netflix nadat de challenge rond de populaire Netflix-film viral is gegaan. Op social media worden massaal filmpjes gedeeld met mensen die geblinddoekt rondlopen.

De film Bird Box gaat over een onzichtbare entiteit die op aarde verschijnt en mensen door middel van oogcontact tot zelfmoord dwingt. Het enige wat er voor hoofdpersoon Malorie (Sandra Bullock) op zit is om de weg naar veiligheid geblinddoekt te vinden. Wat Sandra Bullock kan, kan ik ook, lijkt men met #BirdBoxChallenge te denken. Op de filmpjes en -foto’s op social media is te zien hoe mensen geblinddoekt op straat hun weg proberen te vinden, geblinddoekte kinderen over elkaar heen buitelen en geblinddoekt hun hond uitlaten.

Leuk, maar wel gevaarlijk

Netflix zegt verder in het Twitterbericht: ‘We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme.’

Record

Bird Boxwaarvan je hier de trailer kunt bekijken, verscheen kort voor de kerstdagen. Volgens Netflix zagen in één week tijd maar liefst 45 miljoen mensen de film, een absoluut record voor de streamingsdienst.

View this post on Instagram

#birdboxchallenge # bird box challenge

A post shared by Oscar (@ocprins) on

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.