Niet alleen je kwasten verdienen een schoonmaakbeurt: zo maak je je make-up schoon

make-up schoonmaken

Onze make-upkwasten geven we – als het goed is – wekelijks een schoonmaakbeurt. Maar heb jij er ooit weleens over nagedacht om je make-up zélf ook te reinigen?

Iedere keer dip je je schone kwasten in je potjes en poeders, terwijl je die nooit schoonmaakt. Hoog tijd om daar iets aan te doen, en wel op déze manier.

Poeders

Om je poederproducten schoon te maken, vul je een sprayflacon met een mengeling van een derde water en twee derde ontsmettingsalcohol. Spray dit op een afstand van twintig centimeter op je poeder en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Je poedertje is weer zo goed als nieuw.

Foundation

Na gebruik zien we er zelf uit om door een ringetje te halen, maar dat kan je van de flacon niet zeggen: het goedje zit meestal o-ver-al. Door wat ontsmettingsalcohol op een watje te doen, kan je het pompje en alles eromheen schoonmaken.

Lees ook: Hoe en hoe vaak moet je je make-upkwasten schoonmaken?

Potloden

Met de mengeling die je ook gebruikt voor je poederproducten, kan je ook je potloden schoonmaken. Spray het op je wenkbrauwpotlood en andere liners en wrijf ze goed droog met een watje. Ook kan je de punt van je potlood slijpen zodat je de met een nieuw en ongebruikt laagje aan de slag kunt gaan.

Lipsticks

Ook je lipstick verdient een schoonmaakbeurt. Maak een doekje vochtig met ontsmettingsalcohol en haal deze heel zachtjes over je lippenstift. Wrijf steeds in dezelfde richting en vergeet de randjes natuurlijk niet schoon te maken.

Tools

Om je slijper, pincet, wimperkruller en andere tools te reinigen, maak je een badje van ontsmettingsalcohol en water. Vijf minuten laten weken, afdrogen en klaar is Kees.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN | Beeld Shutterstock