Nieuw onderzoek: vakantieganger mist eigen bed méér dan huisdier

vakantieblues

Hoe fijn je zomervakantie ook is geweest: veel mensen vinden het ook heerlijk om na de reis weer thuis te komen. Hoe lekker is het immers om weer in je eigen bed te kunnen slapen en een Nederlands broodje met hagelslag te eten?

Reiswebsite VakantieDiscounter deed onderzoek naar de heimweegevoelens van Nederlandse vakantiegangers. Wat de 1200 respondenten op vakantie zoal missen? Zestien procent heeft heimwee naar zijn of haar huisdier. Wat ze echter nog erger missen dan Snuffie en Minoes, is ons eigen bed (26 procent).

Niets boven Nederlandse kaas

Ook Nederlands eten wordt door zes procent van de vakantiegangers gemist. Van alle etenswaren hebben vakantiegangers de meeste behoefte aan oer-Hollandse kaas. En hé, geef ze eens ongelijk.

Huis, here I come!

Al met al vond maar liefst 59 procent van de vakantiegangers het afgelopen zomer niet erg om naar huis te gaan. Dat lag niet alleen aan hiervoor genoemde heimweegevoelens, maar voor 33 procent ook aan het feit dat hij of zij weer behoefte heeft aan een normaal ritme. Veertien procent mist vooral de mensen thuis. Bij tien procent lag de schuld bij een slechte accommodatie.

Vakantiegevoel

Gelukkig wist het merendeel (53 procent) van de mensen het relaxte vakantiegevoel na acht dagen nog steeds vast te houden. Hoe ze dat realiseerden? Bijvoorbeeld door niet meteen aan het werk te gaan, vakantiefoto’s te bekijken en alvast inspiratie op te doen voor een volgende vakantie.

Wat dat laatste betreft, blijken veel mensen meteen door te pakken. Acht dagen na terugkomst had maar liefst zestien procent van de vakantiegangers zelfs alweer een nieuwe vakantie geboekt. En doorrrr!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.