Donkere ochtend, grijze middag, natte avond: dit staat er nieuw op Netflix

nieuw op netflix

De week is vandaag afgetrapt met een donkere ochtend, een grijze middag en een natte avond. En dan is het nu pas maandag, want ook de rest van de week voorspelt niet veel goeds. Gelukkig is er altijd nog Netflix, het zonnetje in huis. 

Iedere week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe films en series. Met deze week onder meer de mysteriefilm Enola Holmes en de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald.

Films

Enola Holmes

Vergeet Sherlock Holmes, want in de nieuwe Netflix Original Enola Holmes wordt eindelijk eens de spotlight gericht op zijn zusje (Millie Bobby Brown). Wanneer Enola’s moeder opeens verdwijnt, gaat de jonge dame zélf op onderzoek uit. Daar heeft ze haar twee oudere broers zeker niet voor nodig.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald

Netflix mag dan al maanden hinten naar de komst van de Harry Potter-films, maar tot op heden moeten we het nog altijd zonder de avonturen van Harry en zijn vrienden doen. Toch komt de streamingdienst de fans iets tegemoet met deel twee van de Fantastic Beasts-prequel. Gellert Grindelwald is in dit deel ontsnapt en probeert nu medestanders te vinden. De vraag is alleen of dit gaat lukken.

Voor de echte fans van Harry Potter is er overigens een prima tussenoplossing: alle Harry Potter-films zijn nu te huren via Pathé Thuis (vanaf 2,99 euro).

Schlinder’s List

Wie dacht dat Netflix alleen met nieuwe films kwam, heeft het mis. Schlinder’s List uit 1993 gaat over Oskar Schlinder die zich tijdens heftige tijden van zijn menselijke kant laat zien. De ijdele en hebberige zakenman besluit namelijk zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dawn Of The Dead

Tijd voor een echte horrorfilm! In Dawn of Dead krijgt een Amerikaanse stad uit het niets te maken met een heuse zombieplaag. Niemand lijkt te weten hoe ze die hongerige doden kunnen stoppen. Daarom besluit een groep mensen – met onder andere een zuster en een politieagent – te vluchten en hun heil te zoeken in een verlaten winkelcentrum.

Saheb Biwi Aur Gangster Returns

De Indiase Hindi-talige thrillerdramafilm Saheb Biwi Aur Gangster Returns gaat zeker niet over rozen. Wanneer het plan van een edelman om te hertrouwen in handen komt van zijn listige eerste vrouw en een wraaklustige rivaal is hij zeker nog niet jarig. Uiteindelijk leidt dit tot een driehoeksverhouding en snode plannen die uitgevoerd worden.

Fukushima 50

In 2011 staat Fukushima op zijn kop wanneer een zware aardbeving in de Stille Oceaan een tsunami veroorzaakt aan de kust van Japan. In de kerncentrale Fukushima 1 proberen een manager en zijn medewerkers er alles aan te doen om een ramp te veroorzaken wanneer blijkt dat er radioactief materiaal is weggelekt.

Check ook het aanbod van vorige week: Van vileine verpleegsters naar jaguar jagers: dit is er nieuw op Netflix

Series

IZombie – seizoen 5

Het laatste seizoen van iZombie is aangebroken! In deze vijfde reeks is de orde ver te zoeken. Vooral wanneer de zombies in hun groep zich tegen de leiders gaan keren. Ondertussen verliest Blaine de controle over zijn werkzaamheden en lijkt hij verder en verder weg te glijden. Het is de vraag of er wel een ‘happy end’ in zit.

Sneakerheads – seizoen 1

Het aanbod van nieuwe series is deze week misschien wat beperkt, maar dat geeft ons mooi de gelegenheid om ons te laten verrassen door wat onbekendere titels. De serie Sneakerheads draait om huisvader Devin die een grote liefhebber is van sneakers. Helaas is hij door een foute deal al zijn geld verloren en daarom moet hij op zoek naar een oplossing. Zou het helpen om de bijzonder zeldzame ‘Zeroes’ te vinden?

The School Nurse Files – seizoen 1

In de Zuid-Koreaanse serie The School Nurse Files zwaait een zuster met haar lichtgevende zwaard door de donkere hoeken van de school. Zo beschermt zij de studenten tegen de monsters die alleen zij ziet. Of het werkt, valt alleen nog even af te wachten.

Documentaires

Kiss the Ground

Van The Vampire Diaries-acteur Ian Somerhalder tot zanger Jason Mraz: diverse betrokken beroemdheden en wetenschappers hebben zich ingezet voor deze documentaire. Ze willen laten zien hoe de grond van deze aarde ons kan helpen om klimaatverandering tegen te gaan.

The Chef Show

Schrijver, regisseur en foodie Jon Favreau slaat voor de docuserie The Chef Show de handen ineen met chef-kok Roy Choi. Samen onderzoeken zij gerechten zowel binnen als buiten de keuken, met ervaren chef-koks en beroemde vrienden die te hulp schieten.

Jack Whitehall: Travels with my Father (S4)

Voor alweer de vierde keer op rij gaat de joviale komiek Jack Whitehall samen met zijn wat stijvere vader Michael op reis om zo hun band te versterken. Het belooft opnieuw een bijzondere en grappige reis te worden, die de twee naar diverse vreemden landen brengt.

Bron: Superguide.nl