Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

Nieuw op Netflix

Elke week breidt Netflix zijn aanbod uit met nieuwe series en films. Met deze week onder meer een paar hele fijne series, waaronder de inktzwarte comedy Dead to Me en het swingende The Eddy.

Bekijk hier welke films en series je nog meer mag verwachten in mei!

Films

The Guernsey Literary Society

Juliet Ashton correspondeert met leden van De Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Zij schrijven haar over hun ervaringen op het door de nazi’s bezette Guernsey Island. Juliet wil die ervaringen bundelen tot een boek. Zodoende reist ze af naar het eiland, waar ze vrienden voor het leven maakt, ook met een van onze beste acteurs: Michiel Huisman!

Marrowbone

Nadat hun moeder overlijdt, zonderen de kinderen Jack, Billy, Sam en Jane zich af van de buitenwereld. Ze verbergen zich op het uitgestrekte landgoed Marrowbone. Aldaar moeten ze het echter wel opnemen tegen de sinistere aanwezigheid die hen wil scheiden… Zin om nog meer te griezelen? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix.

12 Strong

12 Strong vertelt het verhaal van het eerste Special Forces-team dat na 9/11 naar Afghanistan werd uitgezonden. Onder leiding van een nieuwe kapitein moet het team samenwerken met een Afghaanse krijgsheer om de Taliban te verslaan. De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Chris Hemsworth, die eind april ook al indruk maakte met de Netflix-film Extraction.

Tag

Jeugdvrienden Jerry, Callahan, Randy, Sable en Hoagie spelen al 30 jaar een spelletje tikkertje. Wanneer Jerry trouwt, probeert hij zich terug te trekken uit het jaarlijkse spel. Hij is echter nog nooit ‘af’ geweest. En dat zint de andere vrienden natuurlijk allerminst! Zodoende gaan ze tot het uiterste om hem dit jaar eindelijk af te tikken.

Series

Dead to Me – seizoen 2

Een dodelijk auto-ongeluk klinkt niet bepaald als een goede basis voor een komische dramaserie, maar vanaf het eerste moment lig je al dubbel om de cynische opmerkingen van rouwende weduwe Jen Harding (Christine Applegate). Gelukkig weet Dead to Me dat niveau in de nieuwe afleveringen vast te houden. Wat heet: het tweede seizoen van de inktzwarte serie is bijna nog beter dan het eerste!

The Eddy – seizoen 1

The Eddy is het nieuwste werk van regisseur Damien Chazelle (La La Land en Whiplash). In deze serie volgen we Elliot Udo, de eigenaar van een jazzclub in Parijs. Het valt hem zwaar de zaak draaiende te houden… Zo worstelt hij met het verlies van zijn zoon, heeft zijn zakenpartner zich ingelaten met schimmige figuren en staat dochter Julie onverwacht op de stoep.

Working Moms – seizoen 4

Working Moms draait om vier vrouwen, die alle ballen in de lucht proberen te houden: liefde, carrière en ouderschap. Ze steunen elkaar en proberen elkaar niet te beoordelen. Of het nu gaat om een identiteitscrisis, een carrièrekans, een depressie of een ongeplande zwangerschap; de vier vrouwen gaan de uitdagingen altijd samen aan.

The Hollow – seizoen 2

Drie tieners worden wakker in een mysterieus land. Ze kennen elkaar niet en kunnen zich ook niet herinneren wat er is gebeurd. Om zich te kunnen redden in de vreemde fantasiewereld moeten de vreemdelingen elkaar echter snel leren vertrouwen. Gaandeweg ontdekken ze dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze dachten en ontdekken ze wat hun connectie is.

Documentaire

Becoming

Ten slotte nog een vermelding voor de documentaire Becoming. Hierin volgen we voormalig first lady Michelle Obama terwijl ze rondreist om haar gelijknamige boek te promoten. Tijdens die boektournee bezocht ze maar liefst 30 steden. Aldaar werd ze ontvangen in tot de nok gevulde zalen om geïnterviewd te worden door onder meer Oprah Winfrey, Stephen Colbert en Conan O‘Brien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Superguide
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!