Van het bejubelde ‘Never have I ever’ tot ‘Modern Family’, dit staat er sinds deze week nieuw op Netflix

never have i ever

Je wekelijkse aanvulling met kijkvoer op Netflix is weer hier! Met deze week onder meer nieuwe Netflix Originals zoals Hollywood en Never Have I Ever én klassiekers als Bad Boys.

Nieuwe series op Netflix

Hollywood

De miniserie Hollywood, van Ryan Murphy, het brein achter shows als Glee en American Horror Story, volgt een groep acteurs en filmmakers die zich vlak na de Tweede Wereldoorlog proberen te bewijzen in een zeer competitieve en hypocriete markt. Onderweg krijgen ze te maken met flink wat vooroordelen over ras, seksualiteit en geslacht. Lukt het ze door te breken in deze populaire filmstad? En wat zijn ze bereid daarvoor op te geven? De sterrencast bestaat uit toppers zoals Jim Parsons, Darren Criss en Holland Taylor. Kijk hier voor meer ultieme Netflix-serietips.

Never Have I Ever

Een herkenbare Netflix Original-comedyserie over een Indiaas-Amerikaanse tiener en al haar puberproblemen. Geschreven door actrice en schrijfster Mindy Kaling (The Office, Inside Out), die het verhaal baseerde op haar eigen jeugd. Naast de typische puberproblemen zoals we die kennen uit Amerikaanse highschool series worstelt Devi, de brutale hoofdrolspeelster met een kort lontje, met een ander lastig thema: rouw. Acht maanden na het verlies van haar vader heeft ze nog lang niet alle fases van rouw doorlopen en juist die worsteling met Never have I ever geen dertien-in-een-dozijn. 

never have i ever

Into the Night

Into the Night is de eerste Netflix Original van Belgische bodem. De serie draait om een stel passagiers op een nachtvlucht vanuit Brussel. Zij komen erachter dat de zon – ja, echt – opeens dodelijk is voor mensen die ermee in contact komen. De vlucht zet koers richting het westen om het zonlicht te ontwijken, maar ondertussen worden de passagiers zelf gek van wanhoop en angst.

Extracurricular

Scholier Oh Jisoo probeert zo min mogelijk op te vallen, maar stiekem runt hij een riskante onderneming waar niemand achter mag komen. Als een klasgenote interesse toont in Oh Jisoo, staat zijn dubbelleven op het spel.

Modern Family

Gelukkig zette Netflix afgelopen weekend weer acht seizoenen Modern Family online. En ja, die waren eerder al eens te zien, maar hopelijk blijven ze er nu wél opstaan. De bekende sitcom met onder meer Ed O’Neill en Sofia Vergara krijgt binnenkort een upgrade. Op 24 mei volgen namelijk de seizoenen 9 en 10.

Films

Friday The 13th

Reboot van de gelijknamige horrorfranchise rondom de gemaskerde moordenaar Jason Voorhees, die ook nu weer genadeloos toeslaat met zijn machete. Zijn slachtoffers? Een groep tieners op Camp Crystal Lake natuurlijk. Als je hierna zin hebt in meer enge films, kun je direct doorkijken met deze 10 Netflix-horrorfilms.

Late Night

Comedy waarin Emma Thompson de in zwaar weer geraakte talkshowhost Katherine Newbury speelt. Aan de nieuwe schrijfster, gespeeld door Mindy Kaling (die het verhaal ook schreef), de taak om deze stijve talkshow nieuw leven in te blazen.

Dangerous Lies

Riverdale-bekendheid Camila Mendes speelt in Dangerous Lies een verzorgster die plots te maken krijgt met de dood van haar nieuwe cliënt. Hij laat zijn huis aan haar na, maar hierdoor belandt ze, samen met haar vriendje, in een web van duistere geheimen, dood en verderf. Yikes!

Bad Boys

Eerder dit jaar kwam Bad Boys For Life uit, maar de film waar het allemaal mee begon voor Will Smith en Martin Lawrence, Bad Boys (1995), staat nu op Netflix. Zie hoe hun personages Marcus en Mike – die totaal van elkaar verschillen – voor het eerst samenwerken. Ze hebben 72 uur om gestolen bewijsmateriaal terug te halen en de situatie dwingt hen zelfs om van identiteit te wisselen.

bad boys

Closer

Journalist Dan (Jude Law) kan niet ‘kiezen’ tussen zijn vriendin, de aanhankelijke, liefdevolle serveerster Alice (Natalie Portman), en zijn lover, de intellectuele fotografe Anna (Julia Roberts). Die laatste zit overigens ook in dubio: gaat ze voor Dan of toch voor de knappe dokter Larry (Clive Owen)? De levens van deze vier worden op een haast onmogelijke manier met elkaar verbonden.

Black Mass

In het gangsterdrama Black Mass kruipt Johnny Depp in de huid van Whitey Bulger, een beruchte en extreem gevaarlijke crimineel uit Boston die door samen te werken met de FBI, jarenlang uit handen van justitie kon blijven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Blended

In deze droogkomische comedy lopen single ouders Jim (Adam Sandler) en Lauren (Drew Barrymore) elkaar weer tegen het lijf op een resort in Afrika. Pikant detail: ze hadden een tijdje terug de meest verschrikkelijke blind date samen waarna ze besloten elkaar nooit meer te zien. Gedurende de reis komen ze erachter dat ze het misschien toch wel… goed kunnen vinden.

Run All Night

Actiebaas Liam Neeson speelt The Gravedigger, een beruchte hitman uit het maffiacircuit. Hij komt echter oog-in-oog te staan met zijn oude baas en beste vriend, gangster Sean Maguire (Ed Harris). Die heeft het namelijk gemunt op Gravediggers zoon Mike (Joel Kinnaman).

The Half of It

De verlegen scholiere Ellie Chu helpt haar populaire klasgenoot Paul met het schrijven van een liefdesbrief aan een meisje. Paul en Ellie kunnen het steeds beter met elkaar vinden, maar het wordt allemaal een beetje lastig wanneer Ellie erachter komt dat ze ook gevoelens krijgt voor Pauls crush.

Bad Teacher

Golddigger Elizabeth (Cameron Diaz) wil een nieuwe man nadat haar steenrijke verloofde de relatie beëindigde. Ze pakt haar oude baan als docent weer op om geld te sparen voor nieuwe borsten. Om – ja, echt – weer een rijke vent aan de haak te kunnen slaan. Een probleem: ze haat haar studenten en collega’s.

2 Guns

Denzel Washington en Mark Wahlberg schitteren in 2 Guns, een keiharde actiecomedy. Ze spelen twee agenten, de een van de DEA en de ander van de Marine Inlichtingendienst, die noodgedwongen samen undercover gaan om een drugskartel op te rollen. Ze belanden echter van de regen in de drup en werkelijk alles loopt in de soep.

Ocean’s Eleven

Meesterkraker Danny Ocean (George Clooney) stelt een superteam samen om op geraffineerde wijze een casino te overvallen. Maar al snel blijkt dat zijn motieven niet alleen maar zakelijk zijn. Wat volgt is een heerlijke, klassieke heistfilm met een absolute topcast, aangevoerd door George Clooney, Julia Roberts en Matt Damon!

Vault

Waargebeurd misdaaddrama over twee kruimeldieven die in 1975 de opdracht krijgen om maar liefst 30 miljoen dollar te jatten van de maffia. Met Theo Rossi (Sons of Anarchy) en Don Johnson (Miami Vice).

All Day and A Night
De jonge rapper Jahkor belandt in de bak wanneer hij een moord pleegt. En daar zit ook zijn vader, iemand waar Jahkor duidelijk niet tegenop kijkt. Zijn leven staat dus nogal op zijn kop en hij gebruikt deze tijd om na te denken over zijn acties, op zoek naar zelfreflectie.

Docu

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

Netflix’ nieuwste true crime-docu, dit zijn de allerbeste series in het populaire genre, draait om Cyntoia Brown. Ze werd als 16-jarige veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege de moord op een man. Ze claimt dat het zelfverdediging was en gedurende de jaren wordt er steeds meer duidelijk over de zaak én over Cyntoia’s geschiedenis. Ondertussen proberen celebs als Kim Kardashian en Lana del Rey haar vrij te krijgen.

The Story of God with Morgan Freeman

Sinds deze week staat seizoen 3 van de docuserie The Story of God online. Hierin gaat de legendarische acteur Morgan Freeman opnieuw op roadtrip rond de hele wereld. Hij onderzoekt verschillende culturen en religies om erachter te komen wáárom we bestaan.

A Secret Love

Een teder, ontroerend liefdesverhaal over Terry Donahue en Pat Henschel, twee vrouwen die sinds 1947 onafscheidelijk zijn en hun relatie tientallen jaren geheimhielden. We zien hoe ze al die jaren de schijn ophielden en krijgen een inkijkje in hun huidige leven.

Coronavirus Explained

Netflix’ bekende wetenschappelijke serie Explained duikt met een spin-off in het coronavirus. In deze aflevering zien we hoe het coronavirus een pandemie ontketende. Maar ook: welke pogingen doen we om het virus te bestrijden en hoe beperken we de mentale schade die de crisis veroorzaakt?