Nieuwe aanklacht van seksueel geweld tegen Harvey Weinstein

Nieuwe aanklacht Harvey Weinstein

In Los Angeles is er een nieuwe aanklacht tegen Harvey Weinstein wegens de aanranding en verkrachting van twee vrouwen in 2013. Dit maakt de officier van justitie van Los Angeles, Jackie Lacey, maandag bekend via een verklaring op Twitter.

Door: Redactie Nu.nl

Weinstein wordt ervan beschuldigd dat hij op 18 februari 2013 in Beverly Hills de hotelkamer van een vrouw zou zijn binnengedrongen en haar vervolgens zou hebben verkracht. De avond daarna zou hij een andere vrouw hebben aangerand in een hotelkamer.

Lees ook:
Topmodel Emily Ratajkowski maakt krachtig anti-Weinstein statement

Nieuwe aanklacht Harvey Weinstein

‘We geloven dat bewijs zal aantonen dat de verdachte zijn macht en invloed heeft gebruikt om bij zijn slachtoffers in de buurt te komen en gewelddadige misdrijven tegen hen te plegen’, aldus Lacey. Het is nog niet bekend wanneer Weinstein in de rechtbank wordt voorgeleid.

Strafzaak

Op dit moment staat Weinstein voor de rechter in New York. In die strafzaak wordt hij beschuldigd van verkrachting van een vrouw in een hotel en gedwongen orale seks bij een productieassistente. Buiten deze officiële aanklachten wordt hij door nog ruim tachtig andere vrouwen beticht van seksueel misbruik en seksuele intimidatie.

Gaat Harvey Weinstein zijn straf ontlopen?

Wat we tot nu toe van Harvey Weinstein weten, is het volgende: een man met veel geld en weinig berouw. Al twee jaar lang blijft de gevallen mediamagnaat alle beschuldigingen ontkennen. Van het bedrag van de schikking hoeft hij zelf niets te betalen.

Toch is er nog hoop aan de horizon: naast de civiele rechtszaken (die hij met de schikking hoopt af te kopen) loopt er ook een strafrechtelijke procedure tegen hem. Daarover kun je alles hier lezen.

Banner

Door: Nu.nl | Beeld: Getty Images