Nieuwe collectie: nu ook barbies met lichamelijke beperking

barbie lichamelijke beperking

Slank, blond en wit: dat was hoe Barbie er ooit uitzag. Maar in de zestig jaar dat de pop bestaat heeft ze er vriendinnen in alle kleuren, soorten en maten bij gekregen. Ook in 2019 wordt de collectie verruimd.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel doet hard zijn best om Barbie anno 2019 representatief te maken. Welke vrouw herkent zichzelf immers in een bimbo met puntige voeten en een wespentaille? Daarom worden er dit jaar poppen met een lichamelijke beperking aan de collectie toegevoegd. Zo is er een barbie in een rolstoel en eentje met een beenprothese (die daadwerkelijk te verwijderen is).

‘Veelzijdig zicht op schoonheid’

Mattel hoopt dat de poppen helpen het stigma rondom lichamelijke beperkingen helpen te verminderen. ‘We willen kinderen graag een veelzijdig zicht op schoonheid bieden’, verklaart Mattel volgens CNN. Tijdens het productieproces werkte de speelgoedfabrikant samen met een dertienjarig meisje dat zonder linker onderarm is geboren en zich inzet voor mensen met een handicap.

Lees ook: Drank, hangtieten en cellulite: maak kennis met Trophy Wife Barbie

Ook andere barbies uit de nieuwe lijn ‘Fashionistas’ hebben verfrissende uiterlijke kenmerken gekregen. Er zijn bijvoorbeeld exemplaren met kleine borsten, kort haar, stevige armen en braids. Zie hier de dames bij elkaar:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.