Nieuwe details over 13 Reasons Why bekendgemaakt

13 reasons why

Hoewel er nog geen datum bekend is, is het wel zeker dat het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why eraan zit te komen. Hoofdrolspeler Dylan Minnette – Clay in de serie – heeft in een interview met Seventeen details onthuld over het aankomende seizoen.

Net zoals wij, moest de 21-jarige acteur ook overtuigd worden dat er een tweede seizoen van de Netflixserie moest komen. Inmiddels staat hij daar volledig achter: ‘Het zou raar zijn om Hannah’s verhaal na één seizoen te eindigen, omdat we maar kleine stukjes van haar leven gehoord hebben. Er is een heel leven dat Hannah heeft gehad en er is meer wat we van haar kunnen leren. Het is voor het hele verhaal belangrijk om meer over haar te weten te komen,’ vertelt Dylan.

Hannah

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why draaide om Hannah Baker. Het meisje pleegde zelfmoord en liet dertien redenen achter waarom ze dat gedaan heeft. Ondanks dat Hannah er niet meer is, zal haar rol in het nieuwe seizoen nog steeds groot zijn. ‘Ik denk dat de impact die Hannah’s dood en de tapes hebben gehad op Clay’s leven nooit meer weg zal gaan, hoe hard hij ook probeert,’ vertelt Dylan. Er zullen dan ook nog steeds flashbacks van Hannah te zien zijn, maar wel een stuk minder tussen haar en Clay. ‘Je ziet meer interacties tussen Hannah en karakters die we nog niet eerder gezien hebben. Dat is interessant, want in seizoen 1 waren Hannah of Clay altijd betrokken bij flashbacks.’

Liefde

Over het plot van het seizoen kan Dylan verder weinig vertellen. Wel liet hij in het interview los dat hij misschien wel gelukkig wordt in de liefde. ‘Ik kan er niet veel over zeggen, maar Skye is nog altijd in the picture en er is een kans dat zij en Clay vrienden zijn of misschien wel meer. Dat is iets waar je al snel achterkomt als het seizoen gestart is,’ aldus de acteur.

Nieuwe acteurs

Eerder werd al bekend dat er zeven nieuwe acteurs aan de serie zullen worden toegevoegd. Het gaat om Anne Winters, Bryce Cass, Chelsea Alden, Allison Miller, Samantha Logan, Kelli O’Hara en Ben Lawson. In 13 Reasons Why zal Anne Winters de rol van de knappe studente Chloe op zich nemen. Bryce Cass speelt de rol van Cyprus, een personage met een naar karakter. Zijn zusje Mackenzie wordt gespeeld door Chelsea Alden en Samantha Logan kruipt in het personage van Nina, die een geheim met zich meedraagt. De geliefde honkballcoach Rick wordt vertolkt door Ben Lawson en Kelli O’Hara en Allison Miller kruipen in de rol van advocate.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Netflix-Nederland | Beeld Netflix