Nieuwe details over overlijden Avicii naar buiten

avicii

Slechts 10 dagen na het schokkende nieuws over Avicii komen er nieuwe details over zijn overlijden naar buiten. Meerdere bronnen melden tegenover TMZ dat Avicii zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. De Zweedse dj zou zichzelf met glas in zijn pols of hals hebben gesneden.

Het is voor het eerst dat er een beeld naar voren komt van wat er op 20 april is gebeurd in de Omaanse stad Muscat, waar Avicii dood werd aangetroffen in een resort. Tot dusver was alleen bekend dat Avicii tijdens een vakantie met vrienden in Oman dood werd gevonden op zijn hotelkamer. Uit een verklaring van de familie van Tim Bergling viel vorige week al wel op te maken dat hij zichzelf van het leven zou hebben beroofd. Over de doodsoorzaak is tot dusver niets gemeld. De politie maakte alleen bekend dat het niet om een misdrijf ging.

‘Onze bronnen vertellen ons dat Avicii een glazen fles heeft gebroken en zich met delen hiervan heeft gesneden. Het zou om een wijnfles gaan. De wonden zouden zoveel bloedverlies hebben veroorzaakt dat ze Avicii fataal zijn geworden,’ aldus TMZ.

‘Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden’, stond in een open brief van de familie. ‘Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed.’

Bergling kampte met depressies en serieuze gezondheidsproblemen, veelal het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Hij stopte in 2016 met toeren omdat het te zwaar voor hem werd. In de pas verschenen documentaire True Stories zie je hoe de DJ worstelt met zijn drukke schema, doortastende managers en het produceren van muziek.

Bron: ANP | beeld: Getty

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.