Wat je wil weten over de nieuwe streamingdienst Quibi

quibi

Wat is Quibi, u vraagt? Goede vraag. Quibi is een nieuwe streamingdienst, speciaal gericht op smartphones en staat voor ‘quick bite’.

Quibi

De nieuwe streamingdienst wil ‘behapbare content’ aanbieden, die je zowel verticaal als horizontaal kunt bekijken met je telefoon. De dienst gaat high-end series aanbieden met grote namen, maar dan wel opgedeeld in afleveringen van maximaal 10 minuten. Zo wil Quibi de strijd aan gaan met Instagram en TikTok en niet zozeer met Netflix.

‘The next generation storytelling’

En deze nieuwe concurrent van TikTOk heeft het goed voor elkaar. Al een aantal grote namen uit Hollywood hebben hun diensten verleend aan de gloednieuwe streamingdienst. Zo is de nieuwste film van Sophie TurnerSurvive, er te zien en krijgt Chrissy Teigen zelfs een eigen show, Chrissy’s Court (een soort van rijdende rechter, maar dan met Chrissy). Andere sterren die te zien zullen zijn op Quibi: Megan Rapinoe, Tyra Banks, Reese Witherspoon, Cardi B. en nog veel meer.

Quick bites, big stories

Naast dat Quibi alle genres zal coveren, wordt het aanbod ook opgedeeld in die categorieën:

  • Films in hoofdstukken:
    het belangrijkste kenmerk zijn de ‘quick bites’: alles wordt opgeknipt in kleine stukjes zodat je dit snel tussendoor op je telefoon kunt kijken. Langere films worden daarom opgeknipt in verschillende hoofdstukken.
  • Unscripted & docs
  • Daily essentials
    een verzameling van quick bites over het laatste nieuws, entertainment en inspiratie.

Quibi zal alleen al in het eerste jaar 175 orignele shows uitbrengen en 8500 ‘quick bites’ aanbieden. Wie zich voor 30 april aanmeldt, krijgt de eerste drie maanden gratis. Daarna kost het vijf dollar per maand.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.