Voorpret: hier gaat de nieuwe ‘The Hunger Games’-film over

the hunger games

Helaas is het nog niet zover. Dát er een nieuwe The Hunger Games-film komt, is zeker maar wanneer deze verschijnt, nog niet. Wel kunnen we je al vertellen waar de nieuwe film over gaat.

De duistere Hongerspelen, en vooral hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence, veroverden in 2012 onze harten. Er volgden nog drie films, waarvan de laatste The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in 2015 uitkwam. Sindsdien is het al een tijd stil. Maar daar gaat nu verandering in komen.

En de hoofdrol is voor…

Dat komt doordat de schrijfster van The Hunger Games, Suzanne Collins weer een nieuw boek heeft uitgepoept dat in mei dit jaar verschijnt. De film zal daar logischerwijs op gebaseerd zijn en dus weten we al waar de film over zal gaan. En dat is niet direct iets wat je verwacht. De hoofdrolspeler in de film zal namelijk president Coriolanus Snow zijn. Je weet wel, de slechterik die in de eerste film kinderen elkaar laat uitmoorden tijdens de Hunger Games.

nieuwe the hunger games

De nieuwe The Hunger Games

Nog opvallender is dat Coriolanus Snow een held zal spelen. De nieuwe film The Ballad Of Songbirds And Snakes, gaat namelijk terug in de tijd waar we een jonge Snow zien die mentor wordt bij de Hunger Games. Hij moet een kandidaat uit het arme twaalfde district mentoren, wat hem tegenstaat omdat hij zelf een welgestelde jongeman is. De oorlog die leidde tot het bedenken van de Hunger Games is in de film nog maar kort geleden en speelt ook nog een grote rol.

Lekker jong

Kortom, we gaan terug in de tijd en komen nog meer te weten over de achtergrond van de Hunger Games. En misschien dat we daardoor de oudere films ook nog meer gaan waarderen. Hieronder zie je trouwens hoe de jonge versie van president Coriolanus Snow eruit ziet.

Lees ook:
Home Alone reboot: dit is de nieuwe cast van de kerstklassieker

Bron: Superguide.nl | Beeld: ANP
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.