Nieuwe trend: kaas en chocola blijken een perfect match

kaas en chocola

Twee van onze favoriete etenswaren blijken een perfecte match te zijn! Volgens experts is de combi van kaas en chocola er eentje die we in de toekomst vaak zullen gaan zien, en dat klinkt wat ons betreft helemaal niet verkeerd, toch?

Volgens kaasspecialiste Betty Koster past chocola uitstekend bij de borrelhap. “Kaas en chocola vormen een supercombinatie, niet alleen qua smaak maar ook qua structuur. Chocola, wel de pure variant, heeft tonen die soms aards, fruitig of notig zijn en dat pairt goed met kaas. Denk bijvoorbeeld aan truffelbrie met pure chocola met tachtig procent cacao en merengue. Of blauwaderkaas gecombineerd met een brownie met walnoten,” vertelt ze. “Ik verwacht dat dit de plaats gaan innemen van het kaasplateau, of dat de combinatie wordt gepresenteerd als amuse.” Volgens Betty kunnen we de combinatie van kaas en chocola over twee jaar in de horeca bestellen.

Theetijd

Ook thee blijkt een goeie combi te zijn met kaas. “Thee schoont je mond op en de kaas komt dankzij de thee terecht in een warm, schoon bedje,” zegt Betty. “Dat zorgt voor een explosie van smaken. Belangrijk is wel dat je een goede pairing maakt van kaas en thee. Zo past zwarte thee bij harde kazen en darjeeling vormt een goede match met Goudse kaas. Oolong-thee combineert weer goed met notige kazen en gerookte thee past prima bij blauwaderkazen.”
Aangezien thee en kaas een match made in heaven blijken te zijn, doen thee en kaasfondue – die volgens Betty dit jaar weer helemaal terug is – het ook erg goed. “Vooral de variant met Zwitserse kaas. Daar dippen we groenten in. Niet alleen tomaatjes en broccoli, maar ook pompoen en vergeten groenten als venkel. De fondue combineert met een zwarte thee zoals darjeeling.”
Bron NU.nl | Beeld iStock