Dippen maar: waarom badthee je helemaal laat ontspannen

badthee

Wanneer je in bad stapt, bestaat je wereld voor een uurtje (of twee) uit bubbels en een goed boek. Met een glas drinken en wat versnaperingen houd jij het wel even vol. Voeg daar badthee aan toe en je hebt een ultiem moment van ontspanning. 

En nee, dat is niet een warme drank die je alleen in bad mag drinken. Dat zou wat zijn.

Badthee

Wat dan wel? Nou, eigenlijk is het gewoon een theezakje, maar dan voor in je bad. Door verschillende verse ingrediënten als gedroogde bloemen, kruiden en zouten te combineren, zorg je ervoor dat je al je zintuigen optimaal gebruikt. Je voelt de blaadjes, ruikt de geur, kortom: het voelt bijna alsof je niet meer thuis bent.

Zelf maken

Nu kun je natuurlijk gewoon alle verschillende ‘ingrediënten’ los in bad gooien, maar dat zorgt er wel voor dat je nog een flinke opruimklus hebt naderhand. En dat is natuurlijk nét wat minder ontspannend. Daarom bedachten gebruikers op TikTok een handigere oplossing, want je kunt natuurlijk ook gewoon alles in een katoenen theezakje stoppen. Minder rommel én easy peasy lemon squeezy zelf te maken.

DIY Bath Tea

Allereerst is het belangrijk om katoenen theezakjes aan te schaffen. Vervolgens kun je helemaal los qua (gedroogde) kruiden. Je kunt natuurlijk zelf combinaties bedenken, maar je kunt ook kijken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Sommigen hangen het zakje vervolgens onder de kraan, anderen laten het goedje drijven in het water; je moet in ieder geval even geduld hebben. Het blijft immers thee, dus je mengsel zal even moeten trekken. Is het goedje klaar? Badderen maar!

@k_janee_DIY HERBAL BATH TEA BAGS!!! Be creative!! #diy #herbs #holisitc #like #witchtok #follow #fyp #tiktok #explore #yoga #yogi #spirituality♬ Solo – Clean Bandit,Demi Lovato

@artiffactInfuse your bath with healing herbs. #bathtime#learnontiktok #tiktokpartner #bathtea #bath #selfcare♬ Hesitant – Clutch

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash, Instagram
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!