Overvallers Nikkie de Jager horen mogelijk bij een criminele bende

Nikkie de Jager

Het Openbaar Ministerie heeft de dagvaardingen voor drie verdachten van de overval op YouTuber Nikkie de Jager uitgebreid. Justitie verdenkt het drietal nu ook van het vormen van een criminele organisatie. 

Die organisatie hield zich volgens het OM in 2020 gedurende het hele jaar bezig met het plegen van misdrijven, zoals diefstallen, afpersing met geweld en woningovervallen. Dit maakte de officier van justitie vrijdag bekend tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam.

Overvallen

Songfestivalpresentatrice Nikkie de Jager, op YouTube bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot.

Drie verdachten Hamza T. (22), Eddie N. (24) en Said O. (32) staan vrijdag gezamenlijk terecht. T. en N. werden op dinsdag 8 december van hun bed gelicht tijdens woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk. O. werd in maart in het buitenland gearresteerd en is onlangs naar Nederland gebracht. Hij zit in voorarrest op basis van twee andere diefstallen in Mijnsheerenland en Hendrik-Ido-Ambacht.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NikkieTutorials (@nikkietutorials)

Telefoon

Justitie is ervan overtuigd dat O. ook bij de overval op de make-upartieste betrokken was. Zo is uit onderzoek gebleken dat de telefoon op de dag van de overval contact had met een zendmast in Uden, dat geldt eveneens voor de telefoon van Hamza T. Ook zouden O. en T. die dag met elkaar telefonisch contact hebben gehad, volgens de officier ‘past dat precies in het samenwerkingsverband dat ze met elkaar hadden.’

De officier maakte vrijdag eveneens bekend dat in de periode na de overval in Uden geldbedragen zijn gestort op de bankrekeningen van de Rotterdammers T. en N. Het zou gaan om het stortingen van contante bedragen, ‘mogelijk beloningen of opbrengsten van wat is buitgemaakt.’ Volgens de advocaat van T. ging het slechts om stortingen van kleine bedragen en kan dat niet wijzen op het verdelen van de buit.

Buit

De buit van de overval in de zaak van De Jager bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

De advocaten van het drietal vragen de rechtbank de voorlopige hechtenis van hun cliënten te schorsen. De rechtbank neemt daar later een beslissing over.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Story | Bron: Brunopress
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.