Powervrouw: Nikkie de Jager wordt ambassadeur van de Verenigde Naties

nikkie de jager tutorials transgender

Nikkie de Jager timmert behoorlijk aan de weg als het om haar carriere gaat. Ze werd razend populair met haar Youtube-account NikkieTutorials en onthulde onlangs dat ze transgender is, waardoor ze in Amerika te gast was bij de show van Ellen DeGeneres. Nu bereikt ze weer een nieuwe mijlpaal: ze gaat namelijk aan de slag voor de Verenigde Naties.

De YouTube-ster is gevraagd als ambassadeur voor de Nederlandse vereniging.

LEES OOK:
Nikkie de Jager over aandacht rondom coming-out: ‘Ik ben ook Nikkie-moe’

Nikkie de Jager en de Verenigde Naties

Zelf gelooft ze het nog niet helemaal. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat ik uit de kast zou komen als transgender, zo vrij en open zou leven EN Verenigde Naties-ambassadeur zou zijn, zou ik hard hebben gelachen en daarna zijn weggelopen’, schrijft ze op Twitter. ‘Ik ben zeer vereerd dat ik deze titel mag dragen.’

Belangrijke thema’s

Nikkie wil zich binnen de VN focussen op twee dingen: gendergelijkheid en het verminderen van ongelijkheden in Nederland. De eerste categorie is natuurlijk op haar lijf geschreven, aangezien ze vorig jaar bekendmaakte transgender te zijn. Met het tweede onderwerp wil ze zorgen dat financiële en sociale discriminatie de wereld uit gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: YouTube