Nikkie de Jager heeft bewust Wie is de Mol? verlaten én verklapt waarom

nikkie de jager

Televisiekijkend Nederland zag zaterdagavond hoe Nikkie de Jager in de aflevering van Wie is de Mol? als tweede kandidaat naar huis moest. Veel fans waren verrast door haar uitschakeling, maar Nikkie zelf zag het al wel aankomen.

In haar Instagram Story schrijft de YouTube-ster zondag dat ze bewust een paar vragen tijdens de test fout heeft beantwoord. De situatie rondom haar broertje Mikai, die leed aan een zeldzame vorm van kanker, leek de reden van haar bewuste uitschakeling.

Verdacht stil

‘Elke avond stuurde mijn moeder me netjes verslagen met hoe het met ‘m ging’, schrijft Nikkie over haar ervaring tijdens de tv-opnames. ‘Tot twee avonden voor mijn exit. Mijn moeder hield opvallend haar mond als ik vroeg hoe het thuis ging. In het spel leken dingen voor me met het uur duidelijker te worden, maar van binnen wist ik; thuis klopt iets niet.’

Rood scherm

Nikkie wist niet helemaal zeker wie de saboteur van het stel was, maar dacht wel op de goede weg te zijn. ‘Toch besloot ik op gevoel te gaan en onbewust even een paar vragen meer in te vullen op kandidaten waarvan ik eigenlijk wel wist; zij kunnen het bijna zéker niet zijn.’ Het scherm van de make-up-artieste kleurde daarom na de test als enige rood. ‘De kleur van Mikai, de kleur van mijn kleine broertje. Het was goed zo.’ Het jongetje overleed in mei vorig jaar op veertienjarige leeftijd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP