Nominaties en winnaar animatieprijzen HAFF 2014

Holland Animation Film Festival (HAFF) in Utrecht is een internationaal festival voor animatiefilm, opgericht in 1985 en met ingang van 2009 een jaarlijks evenement. Het fungeert als ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent en promoot animatiefilm als aantrekkelijke culturele vrijetijdsbesteding voor een breed publiek. Het HAFF besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, vertoont thematische programma’s en retrospectieven en heeft talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma. Het festival heeft internationale competities voor features, korte films, films voor 8+ en webanimaties, een competitie voor Europese studentenfilms en een competitie voor de beste Nederlandse animatiefilm

Winnaar Vakprijs voor Nederlandse animatie 2014 
Jan-Dirk Bouw won met I Love Hooligans. Een interview met een vervaarlijke voetbalsupporter van de harde kern, vervat in grafisch krachtige, contrastrijke beelden. Hij leidt als homo een gedwongen eenzaam bestaan en leeft voortdurend in angst voor ontdekking.

Nominaties Grote Prijs voor Nederlandse animatie
Op de openingsavond maakte de vakjury ook de nominaties bekend voor de Grote Prijs voor Nederlandse Animatie. Hiervoor werden drie films geselecteerd.

Mute van Job, Joris & Marieke wordt bevolkt door mensen zonder mond die een bloederige ontdekking doen (Nederland, Job, Joris & Marieke, 2013).

MUTE from Job, Joris & Marieke on Vimeo.

Het swingende Boogie Woogie in Inkt en Krijt (2013) van René Adema toont het  productieproces van een peertje in inkt en krijt tegen bruin pakpapier en ribbelkarton (Nederland, René Adema, 2013).

In Cruise Patrol van Bobby de Groot en Arjan van Meerten krijgt een routinecontrole op een eindeloze weg in de VS een onverwachte ontknoping (Nederland, House of Secrets, Bobby de Groot, 2013).

bron: Haff.nl