Nooit meer pompen of verzuipen: zó weet je of je plant genoeg water heeft

plant genoeg water

Ben je juist wél een keer lekker bezig met je gieter, heb je vervolgens je groene vrienden half verzopen. Het is ook nooit goed. Toch is er een simpel trucje waarmee je jouw plant altijd precies genoeg water geeft. 

Lees ook:
Goed voor elk: waarom melk wonderen kan doen voor je planten

Want ja, ook een te grote hoeveelheid vocht kan zorgen voor een vroegtijdige sterfte van jouw geliefde plant. En dan wordt het knap lastig om ‘m weer tot leven te wekken. Voorkomen is beter dan genezen, dus pas deze tip toe en je zult de ware tuinman in jezelf ontketenen.

Plant genoeg water

Je kunt namelijk heel simpel merken of je jouw monstera nog even kan overslaan of niet. Voel gewoon of de aarde nog vochtig is. Een andere manier is om een paar centimeter de grond in te gaan. Haal je hand vervolgens uit de pot en bekijk deze eens grondig. Nog aarde aan je vinger? Dan hoef je niet met water in de weer te gaan. Blijft er wel wat plakken, dan is dit het moment om je groene vriend eens goed te verwennen.

Less is more

Less is more is ook zeker van toepassing op je planten. Nee, niet qua hoeveelheid groene rakkers in huis (hallo, heb je ooit genoeg?), maar qua water dat je geeft. Eenmaal kopje onder, is meestal ook het einde van je geliefde urban jungle. Twijfel je? Geef dan liever te weinig, dan kun je altijd nog extra bijschenken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!