Normal People: de eerste trailer van de boekenhit is hier

normal people

Het was dé boekenhit van afgelopen jaar en zelfs Barack Obama noemde de titel in zijn jaarlijkse boekenlijst. We hebben het over Normal people van Sally Rooney. Natúúrlijk wordt het boek verfilmd en de eerste beelden zijn nu te zien. 

De grote eer van de filmrechten gaat naar BBC, die samen met de schrijfster werkt aan het script voor de twaalfdelige serie. Ook het Amerikaanse Hulu heeft de rechten (en vroeg of laat ook Videoland, zo vermoeden wij). Beide verschijningen vinden dit jaar nog plaats.

Normal people

Mocht je het boek nog niet gelezen hebben: in Normal people vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland. Zij is verlegen en nerdy, hij is populair en speelt in het football team. Hun verschillende werelden hebben nauwelijks overlap. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. Ze krijgen een relatie, die Connell graag geheim wilt houden. Tot dat de rollen omdraaien…

De cast

Daisy Edgar-Jones, die je zou kunnen kennen van Cold Feet of War of the Worlds, speelt de rol van Marianne. Paul Mescal kruipt in de rol van van Connell. Voor hem is dit de eerste grote rol.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.