Nostalgie: 17 ongeschreven MSN-regels van vroeger

We stonden ermee op en gingen ermee naar bed. Úren hebben we vroeger gespendeerd op MSN. Was MSN’en vroeger ook het eerste wat jij deed als je thuiskwam? Dan herken je deze ongeschreven regels vast.

 1. Wat moest je met telefoonnummers? Als je iemand ontmoette vroeg je om zijn of haar MSN.
 2. Je was pas echt vrienden met iemand als jullie elkaar in je MSN-naam hadden staan. Die stond dan ook volgepropt met een hele rits aan voornamen.
 3. Of je elkaar nu een maand of vijf minuten niet gezien had maakt niet uit: je begon je gesprek altijd met vragen hoe het ging.
 4. Bovenstaande deed je door ‘hoest’ te typen en werd meestal beantwoord met ‘goe & mj?’
 5. Eigenlijk hoefde je verder ook niks te melden te hebben om een gesprek te starten. Het merendeel van de chats liep dan ook vast nadat je allebei had verteld hoe het ging.
 6. Als je iets wilde melden dat iedereen diréct moest weten, zette je het in je MSN-naam en ging je een keer of zes offline-online-offline-online.
 7. Was er iemand bij je? Dan zette je altijd ‘ft. + voornaam’ achter je eigen naam.
 8. Direct bij het aanmelden online gaan? No way! Eerst zette je je status op ‘offline’ om te checken wie er allemaal online waren. Soms ging je zelfs helemaal niet online zodat er geen irritante mensen tegen je konden praten.
 9. Als je echt cool wilde zijn, bleef je soms een hele dag op ‘afwezig’ staan.
 10. Je had ook jezelf op MSN, zodat je kon zien hoe je naam eruitzag in de lijst.
 11. Iedereen speelde hard to get. Was je crush online? Dan wachtte je eerst minstens tien minuten voordat je tegen hem ging praten.
 12. Aan het einde van het gesprek was er van dat hard to get weinig meer over. Bij het afscheid werden er volledige liefdesbetuigingen in de vorm van afkortingen heen en weer gestuurd alsof het niets was. Hvj, nwly, wjnmk, hhvvj, ntb, bff!!!
 13. Br€€z@h-t@@l was de shit. Iedereen schreef z’n naam dan ook zo creatief (en onleesbaar) mogelijk.
 14. Deed iemand vervelend? Blocken die hap!
 15. Als ergens geen emoji voor bestond (het aanbod was in die tijd nog beperkt) maakte je er zelf een, met een zelf bedachte code. Sommige (lees: vervelende) mensen koppelden ze zelfs aan één letter.
 16. Je kende sowieso de codes van ALLE emoji’s uit je hoofd.
 17. Zonder webcam was je nergens. Soms staarden jij en je vriendin urenlang naar elkaars gezicht terwijl jullie berichten verstuurden. Naar het idee daarachter zijn we nog steeds zoekende.
Beeld: iStock

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.