Nostalgie: de Tamagotchi is terug van weggeweest (en compleet vernieuwd)

Tamagotchi

Ga er even goed voor zitten, want het beste nieuws van de dag komt as we speak op je afgevuurd. De gadget waar we vóór de komst van de mobiele telefoon het allerverslaafdst aan waren, is terug van weggeweest. Maak kennis met de Tamagotchi 2.0.

Menig millennial heeft zich in de jaren ’90 urenlang met de Tamagotchi vermaakt. Inderdaad, we hebben het over het pockethuisdiertje dat continu eten en aandacht nodig had om in leven te blijven – wat resulteerde in het feit dat moeders ermee aan de haal moesten in de uren dat we naar school waren.

Upgrade

Voor wie alweer een traantje weg zit te pinken bij het denken aan die goeie ouwe tijd: de zakdoek mag weer weg. Ook wie tot dusver nog geen idee heeft over welke apparaat we het in hemelsnaam hebben hoeft zich geen zorgen te maken. De Tamagotchi komt namelijk terug. Er is een geheel nieuw model ontwikkeld dat deze zomer op de markt komt. We zeiden toch: beste nieuws van de dag?

Lees ook: Naar deze spellen van vroeger heb jij zeker weten heimwee

Daar komt de bruid

Hoewel het uiterlijk van de nieuwe gadget met z’n ei-vormige vorm best veel wegheeft van de oude variant, is de Tamagotchi On – zoals-ie heet – helemaal van deze tijd. Het heeft een kleurenscherm en bluetooth, en staat in contact met een app. Hiermee is het mogelijk om ook andermans huisdieren te ontmoeten. Ze kunnen met elkaar spelen en zelfs trouwen. Ook kun je het beestje laten sporten, mee uit eten nemen en op reis sturen naar een andere stad.

Rustig naar je werk

Ook fijn: dit keer hoef je geen ouders/partners/vrienden in te schakelen als je een dagje geen tijd hebt om met je virtuele huisdier te spelen. De nieuwe versie kun je met een gerust hart wegleggen zonder dat het beest direct het loodje legt.

Op naar de VS

Vanaf 28 juli is de Tamagotchi On voor 60 dollar verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Helaas is er nog niet bekend is of het apparaatje ook in Nederlandse winkels verkocht wordt.

Bron: AD, Slash Gear
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.