Noteer: met deze trucjes checken inbrekers of ze in kunnen breken

inbrekers

De afgelopen dagen kreeg de politie in Breda meldingen van afgeplakte deurbellen. Gewoon een kwajongensstreek zou je denken, maar de politie waarschuwt op Facebook dat dit ook weleens om een trucje van inbrekers zou kunnen gaan.

Door de deurbel af te plakken testen inbrekers of je thuis bent. Als je thuis bent zul je namelijk vrij rap naar beneden komen om naar je bel te kijken. Huizen waar het plakbandje na een half uur nog op z’n plek zit, zijn de plekken waar een inbreker zijn slag zal proberen te slaan.

Niet thuis

Maar een inbreker heeft nog meer trucjes voor je up his sleeve. Een klassieker is foto’s maken van de post. Want als die blijft liggen is er een kans dat de bewoners met hun billen op een strand zitten ergens. En, ook een slimme: takjes tegen de voordeur zetten. Zijn die takjes er na een paar dagen nog? Juist.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron LINDAnieuws | Beeld Shutterstock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.