Oeps: Bridgerton-fans ontdekken foutje in eerste aflevering

bridgerton

De lofzang over ‘Bridgerton’ houdt niet op. De zwoele, romantische en ietwat cheesy Netflix-serie sleept ons massaal door de lockdown heen. Maar nu heeft de oplettende kijker een fout ontdekt in de eerste aflevering. Want ja, dat valt je dus op als je de serie uit verveling gewoon tig keer kijkt.

De hype is real. ‘Bridgerton’ had een van de grootste debuten ooit op Netflix. Met 63 miljoen huishoudens die de show binnen 28 dagen na de première keken, is het de op vier na grootste originele serie-lancering van Netflix in de geschiedenis, meldde Variety eerder.

Foutje, bedankt

Al die miljoenen fans hebben nu ontdekt dat er naast alle hete zoetsappigheid, korsetten, liefdesscènes en soms ietwat piekante momentjes íets niet helemaal klopt. Ze ontdekten een ware continuiteitsfout die de magie van de romantische beelden iets verstoort. En dat in de allereerste aflevering.

Moderne wegmarkering

De première-aflevering van Bridgerton showt namelijk op subtiele wijze dat de serie écht anno 2021 gemaakt is en zich niet echt afspeelt in het Engeland uit het Regency-tijdperk.  De eerste aflevering begint met een scène die het dorpsplein laat zien, met verschillende mensen die rijden in door paarden getrokken wagens. So far so good, maar de oplettende kijker ontdekte dat er in één shot een gele moderne verkeerslijn te zien is op de straat. En ja, dergelijke wegmarkering was er destijds natuurlijk nog niet.

Nu zijn er weleens grovere fouten gemaakt in grote series. Een verdwaalde Starbucks beker in een scene van ‘Game of Thrones’, om maar wat te noemen. Maar ach. We snappen die fans wel. Want het wachten op het beloofde tweede seizoen duurt ook ons nú al veel te lang.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People| Beeld: ANP
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.