Oeps! Demi Lovato boos over suikervrije koekjes

Demi Lovato

Demi Lovato (who else) is dit weekend aardig tekeer gegaan tegen een ijssalon. Haar reden? Het bedrijf in Los Angeles had tijdens het bezoek van miss Lovato suikervrije koekjes en andere dieetproducten in de etalage liggen. En dan moet je maar nét Demi hebben.. Oeps!

Lees ook: Demi Lovato onthult: ‘Ik ben pan-seksueel, ik val op mensen’

De zangeres liet in haar Instagram Stories weten dat ze het “ontzettend moeilijk” vond om nog iets te bestellen nadat ze de koekjes had gespot in de etalage. Ze noemde het bedrijf (genaamd Big Chill) in een hashtag een aasgier van de dieetcultuur. Vlak daarna zei Demi dat ze de #dietculturevultures voortaan ging gebruiken om aan te geven dat bedrijven “die meewerken aan een samenleving waarin eetstoornissen niet alleen in de hand worden gewerkt, maar worden bejubeld.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Demi Lovato

De zaak reageerde in een eigen Instagram Story met dat zij simpelweg een “aanbod hebben voor mensen met diabetes, glutonintolerantie en veganisten”. Maar dat ze daarnaast zeker ook de reguliere lekkernijen verkopen. “We voorzien al 36 jaar in de behoeftes van al onze klanten. We vinden het vervelend dat je dat beledigend vindt”, liet het bedrijf vervolgens aan Demi weten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Demi Lovato

Boulimia

De zangeres herself, die in het verleden kampte met boulimia, vindt dat de ijssalon ook rekening moest houden met klanten die het vanwege een eetstoornis al moeilijk genoeg vinden om de zaak binnen te gaan. Ook vindt ze dat bij de aangepaste producten moet staan dat ze voor mensen zijn die daar een medische reden voor hebben.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP / Beeld: GettyImages
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.