Hij is er echt: dit jaar kun je mee met de Titanic II

Dit jaar gaat eindelijk de langverwachte opvolger van de eerste Titanic klaar zijn. Net zoals Jack en Rose kun je dansen tot de zon opkomt en misschien nog wel meer… Maar we weten allemaal hoe het met het vorige schip geëindigd is. Je moet dus wel stevig in je schoenen staan om aan boord te durven stappen.

Het idee is er al een aardige tijd, want de Australische zakenman en miljardair Clive Palmer kwam al in 2012 met deze plannen. De bouw werd uitgesteld en uitgesteld, maar dít jaar lijkt er eindelijk schot in te komen. De tewaterlating staat namelijk gepland voor 2018.

Net als in de film
Dus mocht je dromen van je eigen romantische filmmoment, dan is dit je kans! Het schip zal er exact hetzelfde uitzien als de eerste versie. Titanic II is net als zijn voorganger 269 meter lang en krijgt wel 840 kamers aan boord. Ook kun je elementen uit het interieur van de oorspronkelijke boot terugvinden in deze nieuwe editie. Denk aan het trappenhuis en de eetzaal.

Veiliger
Maar wij snappen ook dat je tóch een beetje bang bent dat ook deze boot dadelijk op een dramatische wijze tot zijn einde komt. Daarom zijn er wat veiligheidsaanpassingen gedaan, waardoor er nu wél genoeg reddingsboten zijn voor iedereen. Niet meer vrouwen en kinderen eerst dus. De eerste tocht zal wel hetzelfde zijn, van Southampton naar New York. Durf jij het aan?

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!