OMG: het nieuwe seizoen van ‘Riverdale’ staat déze al datum op Netflix

We hebben er even op moeten wachten, maar het nieuwe seizoen van Riverdale kunnen we binnenkort ein-de-lijk bekijken! Netflix heeft de releasedatum van het vierde seizoen bekendgemaakt. Lees hier wat je kunt verwachten in het nieuwe seizoen. 

Oktober

De datum is dichterbij dan je denkt. Vanaf 10 oktober komen de nieuwe afleveringen namelijk op Netflix. Gelukkig hoeven we ook niet bang te zijn voor spoilers vanuit Amerika. De afleveringen komen namelijk meteen na de uitzendingen in Amerika bij ons op Netflix terecht.

Archie

“Archie heeft groot nieuws en daar heeft hij niet eens organen voor hoeven verhandelen”, schrijft Netflix op Instagram. “Op 10 oktober begint seizoen 4 van Riverdale.”

Luke Perry

Het vierde seizoen van Riverdale trapt af met een eerbetoon aan Luke Perry. Deze acteur overleed afgelopen maart op 52-jarige leeftijd aan een beroerte. De eerste aflevering van het seizoen is gewijd aan Luke en heeft de toepasselijke titel ‘In Memoriam’.

Roberto Aguirre-Sacase, schrijver van de serie, schrijft op Twitter: “Waarschijnlijk de belangrijkste aflevering van Riverdale die we dit jaar, of misschien wel ooit, zullen maken. Een eerbetoon aan onze verloren vriend. Dankbaar voor deze mogelijkheid om Luke & Fred te eren.”

Seizoen vier

We komen dit seizoen ongetwijfeld weer voor een aantal shocking verrassingen te staan. Na het onverwachte einde van seizoen drie zijn er oneindig veel onbeantwoorde vragen. In de flash-forward aan het einde van deze aflevering werd namelijk al onthuld dat het laatste schooljaar van Archie, Veronica, Jughead en Betty niet helemaal volgens plan verloopt…

Zie hieronder nog een keer de flash-forward:

Lees ook: Katy Keene: de eerste officiële trailer van de spin-off van ‘Riverdale’ is hier

Personages

Naast Fred (Luke Perry) betekent seizoen 4 ook het einde voor een aantal andere personages. Zo weten we al dat we Hal Cooper en Josie niet meer terug zullen zien in Riverdale. Maar die zullen misschien wel plaatsmaken voor nieuwe personages… Zo weten we wel al dat Charles -de lang verloren zoon van Alice en FP- na de introductie in seizoen 3 ook weer verder in dit seizoen zal verschijnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, RTL Boulevard | Beeld: Riverdale