Ophef om kinderfilm: ouders vallen over scène in Peter Rabbit

peter rabbit

Een scène uit de nieuwe film Peter Rabbit valt niet in goede aarde. Boze ouders roepen op tot een boycot van de film die afgelopen weekend in de première ging.

In de betreffende scène wordt Tom McGregor bekogeld met bramen. Omdat hij een bramen-allergie heeft, moet hij zichzelf een injectie geven.

Een Amerikaanse actiegroep van ouders met kinderen met een voedselallergie vat de scène op als ‘spotten met voedselallergieën’ en spreekt zich negatief uit over de film. ‘Dit soort grappen is schadelijk voor ons,’ schrijft de beweging op haar Facebookpagina. ‘De angst die mensen overvalt die door een allergische reactie worden getroffen, is bloedserieus.’ Ook hebben de ouders een brief geschreven naar filmproducent Sony.

Twitteraars roepen op tot een boycot van de film met de hashtag #boycottpeterrabbit.

Filmproducent Sony heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de grap. De makers geven toe te makkelijk te zijn omgegaan met het onderwerp.

Peter Rabbit ging afgelopen weekend in première in de Verenigde Staten. Eind maart kunnen we de film in Nederland op het witte doek zien.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron RTL Nieuws, NOS | Beeld Getty Images
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.